avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Declaratie falsa privind starea civila la depunerea ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Declaratie falsa privind starea civila la depunerea cererii pentru cartea de identitate

buna.m-am casatorit in grecia in urma cu 3 ani cu cetatean grec.ulterior am nascut un baietel.anul trecut urma sa imi expire buletinul.am mers in tara cu sotul meu cu intentia de a declara si casatoria pregatiti cu toate actele mele si ale lui da fara apostila care nu am stiut ca e necesara..fiind presati de timp am renuntat la inregistrarea casatoriei si am decis sa mint la buletine declarand ca sunt necasatorita si cu domiciliul acelasi ca cel din buletinul care expira.totul a mers ok,am primit buletin nou si am zis ca peste 10 ani cand va expira voi scoate buletin nou in grecia.problema cu care ma confrunt acum este ca am lasat in romania o masina la vanzare cu procura pentru tatal meu declarand iar ca sunt necasatorita..acum vroiam sa fac o alta procura pt cumnatul meu ca sa poata vinde un teren tot al meu..eu fiind in grecia practic ar fi necesar in procura sa mint din nou dar e mai greu aici fiind inregistrata casatoria si fiind nevoie si de apostila de la ambasada..acum..problema e ca imi dau seama in ce probleme am intrat si cat de tare risc inchisoarea...aveti vreun sfat..de fapt m-ar interesa ce se intampla daca merg acum in romania sau mai bine pt mine la ambasada sa declar casatoria..voi fi amendata?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 17:42, 22 Iunie 2016
O declarati cand vreti.Nu exista un termen. Practic in Romania nu figurati drept casatorita.
Termenul legal de a declara casatoria dvs. la autoritatile romane era de 6 luni de la casatorie ori de la primirea certificatului din strainatate. Amenda este intre 100-200 lei. Nu trebuia sa mintiti, este intradevar un fals si uz de fals. Dupa casatorie ati ramas pe numele dvs. sau ati solicitat sa treceti pe numele sotului grec? Pentru copil aveti certificat romanesc? Puteti merge la ambasada sa solicitati inscrierea certificatului/certificatelor. Legal, conform legii 119/1996 trebuia ca mai intai sa solicitati transcrierea/inscrierea certif. dvs. de casatorie si abia apoi a certif. de nastere a copilului. Incercati sa rezolvati problema cat mai urgent. Nu e bine sa neglijati aceste lucruri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buletin romanesc gina1978 gina1978 buna,eu sunt casatorita in italia cu un italian si am o fetita.Am buletinul expirat,vreau sa merg de sarbatori sa il reinnoiesc.Am certificat de casatorie ... (vezi toată discuția)
Documente expirate - spania lorenabercea lorenabercea buna,am vrut sa ma angajez si mi-am dat seama ca am buletinul expirat si pasaportul il aveam expirat mai demult dar cum nu aveam nevoie de el nu lam ... (vezi toată discuția)
Casatoria intre un cetatean roman si unu cetatean grec ce acte sunt necesare si care este valabilitatea acestor acte? sylvye sylvye Buna seara! Va rog frumos sa ma ajutati daca puteti sa imi explicati ce acte sunt necesare pentru casatoria intre un cetatean roman si unul grec? Casatoria ... (vezi toată discuția)