avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Speta legata de vanzare autentificata si probleme cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Speta legata de vanzare autentificata si probleme cu Titlul

Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea speta si va rog sa ma ajutati. Vreau sa cumpar o casa cu teren care are urmatoarea situatie:
Casa este din 1967.In 1985 s-a facut un certificat de mostenitor in baza unui testament,pe numele M.P.
M.P. vinde casa catre F.A. In anul 1995.Intre timp,mor amandoua,iar copilul lui F.A( Sa-i spunem domnul X) isi face actele de succesiune, facuta in anul 2016 , prin care mosteneste casa.
Mentionez ca exista cadastru si intabulare pe casa,facute in 2014.Dar nu exista Titlu sau Ordin al prefectului.
Acum domnul X vrea sa-mi vanda casa si terenul. Am fost la un notar cunoscut si mi-a spus ca nu ne poate autentifica vanzarea pentru ca din istoric nu reiese ca X ar fi proprietarul terenului si ca s-ar putea incerca uzucapiunea.
Interesant este ca dl X spune ca a vorbit cu mai multi notari si unii ar accepta sa autentifice v-c si altii nu (?!).
Mirat de situatie i-am recomandat d-lui X sa mai faca rost de acte in completare. Acum imi spune ca a facut rost de acte de la Uniunea Notarilor Publici(actele care au stat la baza v-c) si ca urmeaza sa obtina si de la Primarie acte pe teren.
Acum vin si intreb: daca exista cadastru pe teren si casa (vazute de mine), face rost si de actele care au stat la baza instrainarii caat si acte de la Primarie se pot perfecta actele? Adica sa nu mai trebuiasca Ordin al Prefectului pentru TP sau proces pe uzucapiune?
Cat este de responsabil un notar care perfecteaza o asemenea instrainare? Imi este teama sa nu cumpar imobilul printr-un notar "intelegator" si sa ma pomenesc ca am cumparat doar casa.
Daca exista si un avocat specializat sau notar(din Bucuresti) il rog sa ma contacteze ca sa vedem cum facem.
Am sa merg si eu la Primarie sa vad exact care este situatia si sa vad cum e si cu rolul fiscal + alte detalii.
Cel mai recent răspuns: stefanpopovici , utilizator 14:27, 21 Iunie 2016
Va multumesc pentru raspus. Va tin la curent (cu permisiunea dvs) cu ce acte au fost obtinute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare in cvc a statutului terenului aferenr unui apartament Iag Iag Iag Iag Se da urmatoarea speta: Se vinde un apartament cumparat in 1974 de la ICRAL, luat in rate de la CEC. Exista dovada achitarii platii si declaratie de la CEC. ... (vezi toată discuția)
Achizitionare garsoniera..risc? ellena7 ellena7 Buna ziua, Doresc sa achizitionez o garsoniera in orasul \"A\" si imi este teama..deoarece vanzatorul, care are domiciliul in orasul \"B\" doreste sa ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa-mi intabulez terenul cumparat odata cu casa ? spiridus spiridus Buna ziua, Acum 7 ani, am cumparat impreuna cu sotul meu o casa, care avea un teren de 15-20 mp, insa cand am mers la notar sa intabulam casa, din CF au ... (vezi toată discuția)