avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Distanta constructii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Distanta constructii

Buna ziua,

La ce distanta de gardurile vecinilor si de constructiile acestora se poate construi o cladire de 10m x 10m? Trebuie acordul vecinilor daca in vecinatate (gard comun) se afla pe o latura o vila, pe o parte un bloc cu 4 etaje si pe o parte in constructie un bloc cu 10 etaje?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: 25Maria23 , utilizator 15:19, 21 Iunie 2016
Conform codului civil, 2 metri. Conform majoritatii certificatelor de urbanism 3 metri.
Trebuie luat acordul vecinilor pentru lipirea de gard. Intrebati la primarie de la cine va trebuie acordul in cazul blocurilor de locuinte.
Si are voie sa faca ferestre, balcoane cu vederea in curtea noastra?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Limită construcție casă. e legal ca vecinul să aibă 3-4 geamuri cu vedere în curtea mea? laurentiuu laurentiuu Am cumparat un teren pe care vreau sa construiesc o casa. Casa vecinului este la aprox 1m fata de gardul ce ne desparte si are pe partea cu mine 3-4 geamuri. ... (vezi toată discuția)
Acord vecin pentru construire locuinta 2nuci 2nuci Vreau sa imi construiesc pe terenul meu un imobil p+2+m. Am obtinut autorizatia de construire si am o mica mare nelamurire! Am un acord de la vecinul meu, ... (vezi toată discuția)
Constructie bloc intre 2 case IuliaBM IuliaBM Buna ziua, Unul dintre vecinii mei doreste sa construiasca 2 blocuri, cu toate geamurile spre casa, curtea si gradina mea. Niciunul dintre vecini nu este ... (vezi toată discuția)