avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... REDUCERE PENSIE ALIMENTARA !!!!!1
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

REDUCERE PENSIE ALIMENTARA !!!!!1

....Dupa un divort din 2008 , cu un copil, s-a stabilit in 2011 o pensie alimentara de 300 ron .
IN 2013 in urma unei noi casatorii a rezultat un al doilea copil.
..Cu toate acestea am continuat sa platesc PENSIA ALIMENTARA stabilita de 300 ron , si dupa nasterea celui de-al doilea copil !!!!!

...In 2015 datorita situatiei conjuncturale din Romania am ramas fara loc de munca , neputand plati penia stabilita , avand deja in intretinere un copil de 3 ani !!!!
Se poate cere recalcularea pensiei din momentul nasterii celui de-al doilea copil , (2013) - cu toate ca s-a achitat pensia de 300 ron fara sa se tina cont de acest lucru ( aparitia celui de-al doilea copil !!!!) !!!???- timp de 2 ani !!!!!?????

Multumesc !!!!!
Ultima modificare: Marți, 21 Iunie 2016
tutu12, utilizator
Cel mai recent răspuns: tutu12 , utilizator 16:31, 23 Iunie 2016
Nu se poate recalcula pensia anterioara . Aveti posibilitatea sa depuneti o actiune de reducerea pensiei , depunand la dosar copia certificatului de nastere a celui de-al doilea copil , sentinta prin care afost stabilita prima pensie , dovada veniturilor . Pensia se va reduce incepand cu data introducerii actiunii la instanta de judecata si nu pentru o perioada anterioara.
Solicitați reducerea pensiei începând cu data cererii (nu se poate stabili reducerea anterior introducerii cererii).
In situatia expusa va trebui depusa o actiune la instanta de tutela pentru reducerea pensiei de intretinere a minorului, incapand cu data depunerii cererii si pana la majoratul copilului.
Va multumesc !!! Dupa Noul cod , actiunea se poate depune la domiciliul copilului sau la domiciliul meu ( mentionez ca sunt judete diferite ) !!!????

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara vioreltudorascu vioreltudorascu Buna ziua In urma unei hotarari trebuie sa platesc pensie alimentara 1/4 din salariul minim fostei sotii cu care am un copil (si pe care nu ma lasa sa-l vad ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentară goodrige goodrige Bună ziua, Plătesc pensie alimentară 20% din venit. Întrebare: Există posibilitatea ca aceasta să scadă dacă am un copil dintr-o nouă ... (vezi toată discuția)
Cerere majorare pensie de intretinere in favoarea majorului aflat in continuarea studiilor EduardL EduardL Buna ziua stimati domni , am o intrebare , anume cum formulez o astfel de cerere pe care sa o adresez Domnului Judecator pentru a accepta majorarea maririi ... (vezi toată discuția)