avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... eliberare carte de identitate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

eliberare carte de identitate

Buna,
Mamei mele ii expira buletinul in octombrie si vrea sa si depuna actele acum pentru unul nou.Problema e ca dupa cel nou nu poate astepta fiindca trebuie sa plece din tara si logic are nevoie de buletinul vechi ca sa poata iesi din tara.
Se poate sa si depuna actele pt un nou buletin acum fara sa predea buletinul cel vechi? (putand sa predea cartea de alegator.)

.....sau :

poate ea sa ma imputerniceasca la notar aici in Romania ca sa i depun eu actele pentru un nou buletin dat fiind faptul ca plecand in alta tara nu are posibilitatea sa ajunga la un consulat pentru a i se elibera o procura speciala de imputernicire.
Mentionand ca are posibilitatea sa mi trimita buletinul ei vechi inapoi in tara.

Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 16:55, 22 Iunie 2016
1- cu cel mult 180 de zile inainte de expirare, aproape 6 luni
2. se poate , prin procura speciala de la ambasada sau consulat
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iunie 2016
Marian Bucur, Avocat
1. mama dvs.poate solicita un nou act de identitate cu 180 de zile inainte de expirare. Puteti solicita ca actul sa-i fie lasat cu conditia ca il predati la primirea celui nou. Sa aiba grija sa nu cumva sa-l piarda si sa ajunga la dvs. in bune conditii.
2. Va poate face imputernicirea si aici la un notar din tara inainte de a pleca in strainatate, ca e mai ieftin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura speciala nelicab nelicab Este posibil ca in calitate de sotie sa depun actele necesare pentru preschimbarea la expirare si sa ridic certificatul de identitate a sotului detinand ... (vezi toată discuția)
Reinoire buletin in londra andreazxt andreazxt Buna ziua, va adresez si eu o intrebare. Mi-a expirat buletinul de curand - se poate reinoi in Anglia? Daca da, unde trebuie sa ma duc si ce acte imi ... (vezi toată discuția)
Buletin expirat Crustina Crustina buna seara,am buletnu expirat din decembrie anul trecut,sunt in Italia si as vrea sa plec in alta tara,dar fara sa vin in Romania.Se poate face la ambasada ... (vezi toată discuția)