avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imobil

Buna ziua.
In anul 2006 am luat un credit pentru nevoi personale si am construit o casa pe care am finalizato in anul 2007 , an in care am cunoscuto si pe actuala mea sotie . In anul 2010 ne am casatorit . In urma casatoriei avem un copil de 5 ani . Imobilul respectiv se considera un bun comun sau trebuie sa treaca o anumita perioada( ani) pana sa se considere bun comun?
Ultima modificare: Joi, 23 Iunie 2016
lorand1975, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 14:05, 23 Iunie 2016
Nu trebuie sa treaca nicio perioada sa devina bun comun caci nu este! Asta este folclor autentic romanesc .Dvs ati achizitionat o casa inaintea casatoriei ea este bun propriu al dvs. Sotia ar avea un drept de creanta dar nu DE PROPRIETATE, daca din banii dansei sau bani comuni ai dvs si ai sotiei ati adus imbunatatiri .
ipotetic in cazul unui deces pot lasa prin testament la copil tot ?
puteti dispune pentru cauza de moarte insa si sotia la deces dvs poate cere reductiunea testamentului pentru cot de rezerva ce i se incalca prin instituirea copilului dvs ca legatar universal daca il instituiti astefl, adica sa culeaga toata mostenirea dvs sau nu mai aveti alte bunuri decat aceasta casa.altfel copilul va avea 3/4 din mostenire iar sotia 1/4.
nu am alte bunuri decat casa si o firma
deci aveti si o firma.
Cel mai bine e sa mertgeti la un avocat sa ii spuneti ce doriti de fapt si apoi sa intocmiti actele respective la un notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire casa - intrebare legata de testament bucdm bucdm Detin o casa si am un singur baiat, casatorit legal. In mod normal, dupa decesul meu si al sotiei mele, baiatul va mosteni casa. As dori insa sa las prin ... (vezi toată discuția)
Testament Nedelea-Eugen Nedelea-Eugen Sotul decedat.Sotia in viata.Fara copii.Sotul a lasat sotiei testament cu toata averea lui mobila si imobila nespecificand care sunt acestea.Cine beneficieaza ... (vezi toată discuția)
Decesul unuia dintre soti mirciulica4 mirciulica4 Buna ziua ! As dori sa presupun problema urmatoare: Daca unul dintre soti decedeaza, partea de avere a acestuia decedat cine o mosteneste? Celalalt sot sau ... (vezi toată discuția)