avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... depasire viteza legala pe drum cu restrictie cu 61km/h ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

depasire viteza legala pe drum cu restrictie cu 61km/h retinere permis 90 zile?

Buna ziua,azi am depasit,fara intentie,nici nu stiu cu cat...masina de radar neinscriptionata venea din sens opus ,in afara localitatii dar pe un sector de drum cu restrictie de 50km/h....
Sunt destul de bulversat,pt ca zona am mai parcurs o dar n am observat sa meraga cineva cu 50-60 km /ora...datorita zic eu ca totusi este in afara localitatii ..
Cred ca este lasata aceasta limitare in mod expre pentru a gasi motive de amendare si corectie...
Va rog sa ma ajutati cu un sfat recomandare cum sa procedez????
lucrez in vanzari...iar masina este locul meu de munca...
Va rog....
Ofer si alte detalii daca este cazul.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 08:43, 29 Iunie 2016
Multumesc,mult pentru raspuns,doresc sa stiu daca beneficiez de reducere la 30 zile in conditiile in care trec testul de 13/15 si daca se depune contestatie pana la dovedirea cu probe ca viteza inregistrata de aparatul radar este cea trecuta pe procesul verbal,si daca ma aflam pe sectorul de limitare viteza la 50km/h.
Din ce moment se poate da testul pt reducere perioada suspendare conducere de la 90 la 30 zile,daca se depune contestatie ?Mi e neclar si acest lucru...
In cazul contestarii pv se suspenda sanctiunile principale si complementare, respectiv, amenda si suspendarea permisului.
Dupa depunerea contestatiei solicitati la registratura instantei eliberarea unui certificat de grefa cu care va prezentati la politie in vederea restituirii permisului pana la o hotarare definitiva a instantei de judecata.
Trebuie sa urmariti desfasurarea procesului deoarece in cazul unei solutii defavorabile trebuie sa predati permisul un termen de 15 zile de la pronuntarea hotarii judecatoresti.
Testul 13/15 se da dupa ramanerea definitiva a hot. judecatoresti.

Art. 118
(1) Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiilor se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta.
(2) Plângerea suspendă executarea amenzilor şi a sancţiunilor contravenţionale complementare de la data înregistrării acesteia până la data pronunţării hotărârii judecătoreşti.
(3) Dovada înregistrării plângerii depuse la judecătorie în termenul prevăzut la alin. (1) se prezintă de contravenient la unitatea de poliţie din care face parte agentul constatator, care va efectua menţiunile în evidenţe şi îi va restitui permisul de conducere.
(3^1) Hotărârea judecătorească prin care judecătoria soluţionează plângerea este definitivă şi irevocabilă.
(4) În termen de 15 zile de la data pronunţării hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, contravenientul este obligat să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă pentru a preda permisul de conducere.
(5) Neprezentarea contravenientului în termenul prevăzut la alin. (4), în mod nejustificat, atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua . am și eu o întrebare . am fost oprit de un echipaj ... Brunetul82 Brunetul82 Buna ziua . Am și eu o întrebare . Am fost oprit de un echipaj de poliție pe drumul de centura cu viteza de 101 km . Pe acest sector in momentul de față ... (vezi toată discuția)
Contestatie/reducere suspendare permis dsptc dsptc Astazi am fost detectat de un aparat radar TRU-CAM, situat in zona Cleja-Racaciuni,jud.Bacau, DN2, cu viteza de 103km/h, in urma caruia mi s-a suspendat ... (vezi toată discuția)
Pv contraventie circulatie nicusor563 nicusor563 Buna ziua.Am o speta:acum o luna am fost amendat de politia rutiera pentru viteza(103km/h) si mi s-a retinut si permisul de conducere.Am refuzat sa semnez si ... (vezi toată discuția)