Buna ziua
Poate ma invatati cum trebuie procedat.In aprilie 2009 a murit socrul meu,soacra traieste.Sotia este unica mostenitoare .
Trebuie sa fac vreun act intre noi si soacra?Este vorba de un apartament si aprox. 3 ha de vita de vie
Va multumesc pentru suport, dle. Grigore! Acum ma amintesc cum s-a ajuns la 1/2 - 1/2:
1. Sotia supravietuitoara era deja trecuta in cartea funciara cu 1/2;
2. Sotia supravietuitoara a renuntat la parta ei din apartament in favoarea fiicei ei;
3. Nu au existat alti mostenitori;
4. Fiica a acceptat mostenirea.
Asa s-a a juns la 1/2 - 1/2, dar numai ca urma a declaratiilor facute in fata notarului.
Am si eu o intrebare legata de mostenirea sotului meu. Abia ne-am casatorit si am vrea sa aplicam la programul Prima Casa, insa, pentru ca socrul meu a murit, s-a facut o dezbatere de mostenire, iar acum sotul meu detine un sfert din apartament. In acest caz, putem aplica la programul Prima Casa? Am intrebat la banca, dar nu au stiu sa ne raspunda.
Va multumesc anticipat!
A decedat acum 5 ani. Am citit si eu legea si la fel cred ca nu ne incadram, dar am zis sa intreb totusi si o persoana experta in domeniu, poate totusi mai e o speranta. Nu mi se pare prea corect. Adica daca intr-o familie sunt 10 copiii, iar unul din parinti e decedat, nici unul din copii nu poate beneficia de Prima Casa deoarece detine fiecare cate un milimetru din apartament. Daca vor sa-si faca si ei familia lor, aliluia casa...doar cu dobanda dubla pot obtine.#-o
Succesiune
cristinicaz
socrul meu a decedat recent.au rămas un apartament si o casa la tara.Exista o soție și doi copii.ce drepturi are fiecare la moștenire? Pot copiii sa ii ... (vezi toată discuția)