avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune,mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune,mostenire

Buna ziua
Poate ma invatati cum trebuie procedat.In aprilie 2009 a murit socrul meu,soacra traieste.Sotia este unica mostenitoare .
Trebuie sa fac vreun act intre noi si soacra?Este vorba de un apartament si aprox. 3 ha de vita de vie
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 15:41, 18 August 2009
AVLIL a scris:

Depinde si cand a decedat socrul. Dar in principiu, nu cred sa indepliniti conditiile legale! :(

Si eu sunt de aceeasi parere cu doamna avocat dar cred ca cel mai bine ar fi sa depuneti dosarul pentru credit si veti primi un raspuns scris de la banca!B-)
Recent, o cunostiinta in situatia de mai sus a aplicat la Prima Casa.
Acela dintre soti care nu avea mostenire cota - parte de locuinta a fost solicitant principal, el a dat declaratie notariala pe proprie raspundereaca nu detine o alta locuinta, si la banca a fost OK, chiar daca sotia avea o cota ramasa de la unul din parinti.
Ca sa depunem dosarul la banca avem nevoie de declaratie pe propria raspundere la notariat din care sa rezulte ca nu suntem proprietari sau coproprietari ai vre-unui imobil. Deci cred ca pana la urma trebuie sa intreb un notar. N-are rost sa strang actele si sa aflu ca de fapt nu pot aplica la program.
Multumesc oricum pt pareri.
Ar fi super sa se poata. Parca mi-ai mai dat o speranta.
Vezi la banca daca declaratie trebuie data de amandoi, sau numai de solicitantul principal (care poti fi tu).
Daca totusi banca cere o declaratie data de sot, atunci este o mica problema: el nu poate da acea declaratie.
Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune cristinicaz cristinicaz socrul meu a decedat recent.au rămas un apartament si o casa la tara.Exista o soție și doi copii.ce drepturi are fiecare la moștenire? Pot copiii sa ii ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa moartea sotului - sotia ce drepturi are? ioanadaniel ioanadaniel buna ziua. poate ma puteti lamuri si pe mine intr-o problema. Unei prietene ia murit sotul. Ce drepturi are ea in urmatoarele conditii: Sotul ei avea o fata ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o garsoniera poprietate comuna cu sotia defuncta ... myinfo myinfo Buna ziua, am o garsoniera poprietate comuna cu sotia defuncta cu care am avut o fiica. Cum locuiesc in strainatate, toate demersurile le-am facut la ... (vezi toată discuția)