avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... proces pe contencios administrativ si fiscal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

proces pe contencios administrativ si fiscal

Sunt in proces civil cu Casa de Pensii ,si la Tribunalul Bucureti [apel] solutia a fost nefavorabila,in urma recursului la Curtea de Apel Bucuresti,solutia a fost favorabila,parata a contestat decizia,am depus intampinare la contestatie,acum parata depus contestatie la executare,privind lamurirea intelesului,intinderii sau aplicarii titlului executoriu la decizia civilain acest timp am depus intampinare,,termenul este pe data de 31-06-2016 se poate anula decizia definitiva pronuntata,in acest timp pot a solicita inceperea executarii silite,daca pot astept lamuriri..Cu multumiri...:justcuz:
Buna seara ,prin posta am primit o comunicare adresa,prin care parata a depus -contestatie la executare privind lamurirea intelesului,intinderii sau aplicarii titlului,termen 30 de zile pentru a depune intampinare,sub sanctiunea decaderii din dreptul de a mai depune probe si de a invoca exceptii,...astept o sugestie,model de intampinare la cele expuse de mine.MULTUMESC.
Buna seara,

As putea sa va dau sugestii in situatia in care as avea acces la documentele aflate la dosar, inclusiv la contestatia in sine, raportandu-ma la detaliile specifice spetei. Nu exista un model de intampinare, dat fiind specificul fiecarei spete. In principal, prin intampinare se demonteaza si/sau ofera explicatii cu privire la cele afirmate prin actiunea principala de chemare in judecata (in cazul acesta, contestatia).

Multumesc,revin si adaug -Casa de Pensii in calitate de Contestator, a depus Contestatie in anulare ,motivand conform art.503.al.[2] N.C.proc.civ.,respectiv -dezlegarea data recursului este rezultatul unei erori materiale: eu revin si adaug- Suspendarea executarii

Similar cu vechea reglementare, art. 507 NCPC preia dispozitia potrivit careia instanta are autoritatea de a incuviinta suspendarea executarii hotararii a carei anulare se solicita, sub conditia depunerii unei cautiuni. In aceasta situatie, se aplica prin analogie dispozitiile art. 484 NCPC, privind suspendarea executarii hotararilor atacate cu recurs.

Determinarea cuantumul cautiunii se face potrivit textului art. 718, alin. (2) si (3) NCPC. Dovada constituirii cautiunii se depune odata cu cererea de suspendare iar nedepunerea acesteia este sanctionata cu respingerea ca inadmisibila a cererii de suspendare, argumentat prin aceea ca plata cautiunii constituie o conditie de primire a cererii.

-Daca Casa de Pensii era obligata a depune cautiunea ,eu trebuie a lua la cunostinta ,iar daca nu a depus cautiunea cererea trebuia respinsa ...Cum pot afla daca a depus cautiunea?

Multumesc mult,si sper ca indiferent de rezultat a va multumi personal pentru ajutorul nesperat.....Mihai
Puteti afla daca Casa Pensi a depus cautiunea consultand dosarul la arhiva instantei.

Alte discuții în legătură

Contestatie in anulare Zamfira Gabriela Zamfira Gabriela Buna ziua, Am dobandit prin succesiune o casa cu teren. Problema ar fi ca, conform sentintei detin doar o cota de 13/16 din imobil datorita faptului ca ... (vezi toată discuția)
Instanta competenta pt cererea de suspendare provizorie a executarii Krissia . Krissia . 1. Am un litigiu de munca, in care am castigat, dandu-se o sentinta pe fond in acest sens. Ulterior, am constatat ca desi exista in cuprinsul hotararii ... (vezi toată discuția)
Cerere stramutare proces civil mary6 mary6 Buna. Va rog frumos,doresc sa stiu si eu daca; la o cerere de stramutare proces civil,pe motiv de banuiala legitima: 1. procesul judecandu-se la tribunal ... (vezi toată discuția)