avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1142 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... codul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

codul muncii

Buna ziua !As vrea sa stiu daca exista vreo lege conform careia personalul contractual trimis in judecata intr-un proces penal poate merge la serviciu pana la sentinta definitiva.Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:48, 25 Iunie 2016
Un text de lege exact nu exista.

Ceea ce doriti dvs reiese din interpretarea art.52 alin.1 lit. b C.Mun.,in sensul ca, suspendarea contractului individual de munca din initiativa angajatorului este facultativa si nu obligatorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare cim ca urmare a plingerii penale facute de catre angajator sau informare preaviz concediere in urma desfiintarii posturilor? veronapetrona veronapetrona Am doua angajate cercetate pentru fals, uz de fals si delapidare; am depus plingere penala pentru a putea suspenda CIM -ul celor doua in luna decembrie; acum ... (vezi toată discuția)
Suspendarea contractului individual de munca anasubi anasubi Daca procuroarea imi da o decizie de neurmarire penala (n.u.p) pot sa incep serviciul.Poate sa imi faca contestatie dupa aceasta decizie. (vezi toată discuția)
Art 52 lit c codul muncii MihaiCL MihaiCL Buna seara. Art 52 lit c este obligatorie pentru angajator in cazul in care a formulat plangere penala inpotriva angajatorului? Sau poate inlocui acest ... (vezi toată discuția)