avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... investire hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

investire hotarare judecatoreasca

buna ziua,
am avut un proces cu o societate pt. recuperarea unei sume neincasate in urma lucrarilor efectuate in baza facturilor, cand am primit hotararea judecatoreasca ce imi este favorabila mi-au virat soldul restant fara cheltuielile de judecata , si m-au contactat sa depun la tribunal o cerere de retragere a plangerii,
bineinteles ca nu am facut acest lucru cerandu-le penalitati de intarziere (deoarece mi-au dat banii dupa 8 luni) si cheltuieli de judecata.
pe 3 septembrie se investeste hotararea la tribunal as putea cere penalitati de intarziere daca in timpul procesului nu am specificat acest lucru?
multumesc.

Cel mai recent răspuns: ALEXANDRA TAN , Consilier juridic 16:12, 17 August 2009
Nu, acesta constituie obiectul unui alt proces.
Daca in cadrul procesului nu a-ti solicitat penalitatile de intarzire, in acest moment nu puteti cere executorului decat sa recupereze doar ce a mai ramas de plata, conform hotararii instantei, adica doar cheltuielile de judecata.
Pentru penalitati, depuneti o noua cerere de chemare in judecata.
alexandra2006ro a scris:

penalitati se cer in baza unui contract ,cred eu -atat cat pot sa-mi dau seama din mesajul dv.-puteti cere dobanda de intarziere (rata dobanzii de referinta a BNR ) la soldul debitului si daca nu mai puteti in instanta puteti cere executorului judecatoresc in cerere atat cat se poate prevala de art.371.2 (3)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cheltuieli de judecata la recurs mihaelasfr mihaelasfr Daca am ajuns la recurs, mai pot cere plata cheltuielilor de judecata?Este vorba de o casa pe hotar neterminata din cauza ca vecinul nu mi-a dat acceptul sa ... (vezi toată discuția)
Clientul nu recunoaste soldul din scrisoarea de chemare la conciliere alinagava alinagava Anul trecut, firma pentru care lucrez, a prestat niste servicii catre o societate comerciala. Pe la mijlocul anului am inceput sa avem probleme cu incasarea ... (vezi toată discuția)
Restituire avans contract de lucrari anulat mara78 mara78 Va supun atentiei urmatoarea speta: Are loc o licitatie publica pentru un contract de lucrari. Se incheie licitatia si se atribuie contractul. Rezultatul ... (vezi toată discuția)