buna ziua ,
as vrea ca cineva sa ma ajute cu o informatie
am avut un proces pt. recuperarea unei datorii de la o societate in baza facturilor , cand tribunalul mi-a dat castig de cauza mi-au virat banii.
acum as vrea sa depun la tribunal o cere ca sa nu se investeasca hotararea judecatoreasca pe care am primit-o deoarece am primit banii.
exista vre-un model de cerere in acest caz?
poate cineva sa ma ajute?
multumesc.
Nu este nevoie de o astfel de cerere. Instanta investeste hotararea cu formula executorie doar la solicitarea celui interesat, adica a creditorului si nicidecum din oficiu.
Hotararea judecatoreasca va fi investita cu formula executorie doar la cererea Dvs.
In plus, dupa investirea cu formula executorie, este necesar sa va adresati unui executor judecatoresc pentru recuperarea datoriei.
Altfel spus, daca Dvs. nu intreprindeti nici o actiune in acest sens, nimeni altcineva nu va proceda la ducerea la indeplinire a hotararii judecatoresti.
bine, si totusi am primit citatie pt. 3 septembrie ,in calitate de reclamant la camera complet investiri.
ce inseamna asta ?
eu nu am avut avocat in timpul procesului, eu am specificat ca judecata sa se faca in lipsa. poate sa se investeasca chiar daca nu-mi dau consimtamantul?
Este posibil ca sa existe ceva nelamuriri, de aceea v-a citat instanta.
Se va investi cu formula executorie insa de punerea ori nepunerea in executare de d-voastra tine.
Mai nou pentru investirile cu formula executorie se formeaza un dosar cu numar nou, desi nu se parcurge si procedura citarii. Ce este ciudat e faptul ca as cum a mentionat si Mihail, acesta procedura nu se face din oficiu. Poate mai aveti alte litigii sa Bilete la Ordin date la investire...