avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... crere tribunal
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

crere tribunal

buna ziua ,
as vrea ca cineva sa ma ajute cu o informatie
am avut un proces pt. recuperarea unei datorii de la o societate in baza facturilor , cand tribunalul mi-a dat castig de cauza mi-au virat banii.
acum as vrea sa depun la tribunal o cere ca sa nu se investeasca hotararea judecatoreasca pe care am primit-o deoarece am primit banii.
exista vre-un model de cerere in acest caz?
poate cineva sa ma ajute?
multumesc.
Cel mai recent răspuns: Avocat Alexandru Gheorghe , Avocat 22:58, 28 August 2009
Nu este nevoie de o astfel de cerere. Instanta investeste hotararea cu formula executorie doar la solicitarea celui interesat, adica a creditorului si nicidecum din oficiu.
Hotararea judecatoreasca va fi investita cu formula executorie doar la cererea Dvs.
In plus, dupa investirea cu formula executorie, este necesar sa va adresati unui executor judecatoresc pentru recuperarea datoriei.

Altfel spus, daca Dvs. nu intreprindeti nici o actiune in acest sens, nimeni altcineva nu va proceda la ducerea la indeplinire a hotararii judecatoresti.
bine, si totusi am primit citatie pt. 3 septembrie ,in calitate de reclamant la camera complet investiri.
ce inseamna asta ?
eu nu am avut avocat in timpul procesului, eu am specificat ca judecata sa se faca in lipsa. poate sa se investeasca chiar daca nu-mi dau consimtamantul?
Este posibil ca sa existe ceva nelamuriri, de aceea v-a citat instanta.
Se va investi cu formula executorie insa de punerea ori nepunerea in executare de d-voastra tine.
Mai nou pentru investirile cu formula executorie se formeaza un dosar cu numar nou, desi nu se parcurge si procedura citarii. Ce este ciudat e faptul ca as cum a mentionat si Mihail, acesta procedura nu se face din oficiu. Poate mai aveti alte litigii sa Bilete la Ordin date la investire...
Ultima modificare: Vineri, 28 August 2009
Avocat Alexandru Gheorghe, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Investire hotarare arbitraj bubu.g bubu.g Pentru o hotarare arbitraj avand ca obiect pretentii in suma de aprox.180.000 lei pentru punere in executare ce se face? se mai legalizeaza sau se depune ... (vezi toată discuția)
Învestirea cu formulà executorie a hotararii judecatoresti ContSters158160 ContSters158160 Si in cazul unei hotarari judecatoresti in cadrul unui conflict de munca este necesar acest proces de investire cu formula executorie a hotararii ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat 120 zile. edward_zone edward_zone Povestea mea: Pe data de 04.09.2008 mi-a fost suspendat permisul de conducere pe o perioada de 90 zile pentru ca am fost inregistrat de aparatul radar cu 139 ... (vezi toată discuția)