avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Puncte penalizare proiectoare ceata
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Puncte penalizare proiectoare ceata

Bun gasit,

Aseara am primit o amenda pentru ca mergeam cu proiectoarele de ceata pornite, am primit 6 puncte, adica 750 lei.

Pe internet am citit ca pentru acest lucru se da 2 puncte, nicidecum 6, iar agentul stiu ca are ceva cu mine.

Intrebarea mea este, cate puncte sunt pentru ca am circulat cu proiectoarele de ceata pornite?
Daca ar sti d-l cati vad in traffic folosind proiectoarele fara sa fie necesar...ehee..si inca cat deranjeaza...mai ales daca masina este mai joasa si farul nu este bine reglat...

Ma asteptam de mult ca politia sa ia atitudine..cine stie..poate chiar incep sa faca si ei ceva bun
Total de acord, dar, de la a face ceva bun pana la cazul meu e o diferenta.
Eu am apucat sa merg 10 metrii cu proiectoarele si am primit o amenda umflata + amenintari, iar zilnic prin fata lor trec zeci de masini cu ele pornite, nu mi se pare ca iau atitudine ci doar se razbuna si fac abuz. Asta ca fapt divers.
In unele state ale SUA politia (de la ei) te incurajaza sa treci si pe rosu daca e noapte iar din celelalte directii nici tipetenie de om . La noi pt asa ceva ramai fara carnet +puncte .
Deci era noapte la momentul constatarii contraventiei ,oricum ai lua-o e contraventie dar se poate cere schimbarea celor 6 puncte in avertisment .
Sunt multi cei care circula cu lumini de ceata cand nu e cazul ,motivul real al constatarii contraventiei poate fi reglarea farurilor (faza) sau folosirea lor inadecvata . Pt constatarea functionarii corecte a farurilor e necesara prezenta unui iechipaj RAR/ARR.Si cum erau singuri au gasit alta contraventie .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pv de contraventie pentru folosirea luminilor de ceata, fata, ziua Kun Tibor Kun Tibor Buna ziua! Am primit o amenda de 360 lei (180 lei in 48 ore) in ziua de 28.03.2010, in localitatea Marghita, jud Bihor pentru folosirea luminilor de ceata fata ... (vezi toată discuția)
Folosirea proiectoarelor de ceata Paul1410 Paul1410 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o situatie. Am fost oprit aseara in loc Suceava de un echipaj de politie cu girofarurile aprinse din cauza ca circulam cu ... (vezi toată discuția)
Amenda proiectoare izutza izutza Am si eu o nelamurire. Am fost oprita de politie ca aveam proiectoarele aprinse. nu cele de ceata. am primit 240 ron si 3 puncte . Am refuzat sa semnez ... (vezi toată discuția)