avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Telefonul copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Telefonul copilului

Buna ziua,
Stie cineva ce pot face in cazul in care sun la telefonul copilului pentru a sesiza o situatie de neglijenta si a solicita interventia echipei mobile a directiei(cu litere mici) de protectie a copilului, mi se spune ca voi fi informat de momentul interventiei pentru ca am solicitat sa fiu prezent, avand legaturi vechi si divergente cu directia, trece ziua, sun sa intreb si nu stie nimeni nimic si mi se spune sa sun din nou când intra in tura cea cu care am vorbit prima data, asta in situatia in care am o hotarare definitiva de stabilire a domiciliului a copilului la mine dupa divort, plangere penala pentru retinere minor impotriva mamei, program de consiliere a copilului meu alienat pentru a veni la mine, nu prea pare sa fie chiar asta scopul psihologului, si dupa doua zile de la solicitarea de interventie catre directie prin apelul la telefonul copilului, sun din nou dupa ce incerc sa vorbesc cu copilul meu sunand pe mama acestuia si ea imi spune ca este la munca iar copilul meu '' in pom si pomul in aer'', merg la adresa ei, nu raspunde nimeni, sun la telefonul copilului si se ajunge la o discutie divergenta, cea care mi-a raspuns zicandu-mi prin cele declarate ca e satula de mine, ca am mai sunat si stie si sa am rabdare, am de trei ani aproape..., se tutuieste cu mine si imi spune ca ea nu munceste la directie...si nu ii spun eu unde munceste ea, nu ii spun eu ce obligatii au ei, eu încercând sa le spun obligatiile directiei mai ales ca toate actiunile mele au fost legale si când ii spun de legea 272...si mai urma de 257...de protectie a copilului mi se inchide telefonul in nas.
Cum trebuie procedat cu asemenea personaje care hotarasc viata multor copii si viitorul lor. Am mai facut asta si ma trimiteau la politie si aia la directie inapoi fapt nerecunoscut, desi apleurile telefonice sunt inregistrate, existând plangere penala impotriva celor de la directie, respinsa datorita ''studiilor lor superioare'' si a faptului ca inregistarile depuse de mine ca dovezi par a fi prelucrate si sunt provocator.....A!; a fost o deplasare a echipei mobile la adresa ei la prima sesizare dar nu mi-a spus nimeni nimic desi mi-au confirmat ca voi vi anuntat.
Scuze de asa multa vorbaraie...ce fac cu acest comportament in ''interesul primordial al copilului'' de a-mi inchide telefonul in nas!!?
Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 26 Iunie 2016
claudiuferlai, utilizator
Chiar daca aveti hotararea definitiva cu domiciliul stabilit la D-voastra, important este ce-si doreste copilul . Copilul dicteaza.Nici executorul , nici Protectia Copilului nu va poate ajuta daca copilul nu doreste sa se mute cu D-voastra.Cunosc situatii similare.Sindromul alienarii parentale este un abuz psihic , deosebit de grav asupra copilului D-voastra, greu de dovedit in instanta.Important pentru copil ca urmeaza un program de consiliere psihologica .
Sfatul meu este sa ajungeti la o intelegere cu mama copilului . Acest conflict nu-i face bine copilului si nici unuia dintre parinti. Copilul trebuie sa se bucure si de prezenta mamei si a tatalui.Incercati si asa. Copilul e pe primul loc.
Terminati cu apeluri la telefonul copilului. Faceti sesizari scrise cate vreti, le depuneti la registratura, puteti face si prin posta electronica si va trimite imediat nr de inregistrare.
La fiecare sesizare veti primi un raspuns oficial prin email.
Vedeti ca art. 18 s-a modificat cu plus valoare si recent in aprilie-2016.

Treceti la executarea silita si penalizarea cu 1000 lei pe ziua de intârziere, asta e solutia, nu apelarea exagerata la telefonul copilului. Chiar am citit undeva ultima hotarâre care penalizeaza cu 1000 de lei pe zi, e sentinta recenta din mai sau iunie 2016.
Stimate user, aplicaţi procedeul recomandat de dl. Dapix; vă puteţi asigura o "primă" lunară de 1/3 din salariul mamei, timp de mulţi ani, depinde de salariul ei.
Vedeţi, aşa cum s-a arătat mai sus, o mamă a fost penalizată cu 1000 lei/zi întârziere, 90 de zile, înseamnă un venit frumuşel de 90000 lei; dacă are apartament, puteţi să-i executaţi silit şi apartamentul, să o lăsaţi fără acoperiş deasupra capului - totuşi, dacă copilul nu vrea să se mute la dvs., vor trăi mama şi copilul din mila publică, dvs. vă veţi fi făcut datoria de părinte, aceea de a asigura condiţii pentru creşterea şi educarea copilului, în solidar cu mama, în interesul superior al copilului X-(
Si ce solutie geniala aveti doamna Martonze? Sa renunte la copil si poate la 18 ani il va cauta copilul?
Doamna Martoonze, deci daca doamna incalca legea, tot userul ar fi de vina ca o lasa fara acoperis deasupra capului? Asta sa fie modul in care ne crestem copii, lipsiti de responsabilitate? Ca poate asa merge? Asa scapam?
Userul a castigat domiciliul copilului la el in instanta. Nu stiu cum va simtiti dumneavoastra confortabil insa eu sunt ingrijorat sa-mi cresc copilul intr-o tara unde o sentinta a instantei devine facultativa. Ca poate fac asa DACA am chef.
Legea pentru dumneavoastra e cumva subiect de debate? Aveti intotdeauna probleme in a o urma sau nu? Si va intreb asta fara urma de malitiozitate ci cu consternare de modul in care puneti problema aici pe forum. Ca implicarea parintelui resident in viata copilului ar trebui remunerate cu bani de catre nerezident, ca respectarea sentintelor de catre resident este un abuz si asa mai departe...... Aici este un forum cu sfaturi despre lege nu cu sabotari ale ei.Domiciliul copilului este Acela hotarat de instanta. Conform legii se deschide executare silita, apoi incep penalizarile.
Userul a fost sfatuit foarte bine mai ales ca a descries raspunsul primit de la parintele la care este acum copilul.
Incepeti penalizarile, plangerile penale. Chiar daca ajungeti sa I se dea cu suspendare, a doua oara nu o mai salveaza nimeni.
Iar banii de pe penalizari ii puneti in cont copilului.

Alte discuții în legătură

Refuzul copilului de a petrece timp cu tatal - ce e de facut? CostinIancu CostinIancu Buna ziua, Dupa cum mentionam si in alte topicuri de pe acest forum, sunt in proces cu fosta sotie pentru modificarea programului meu de vizita a fetitei ... (vezi toată discuția)
Denigrarea celuilalt parinte, in fata copiilor annaluk annaluk Buna ziua, Sunt divortata de 1 an de sotul meu. Avem 2 copii, o fată de 13 ani si un baiat de 6 ani. Copiii au domiciliul la mine, dar custodia e ... (vezi toată discuția)
Inregistrare convorbire telefonica privata MashaD MashaD Buna seara si Hristos a Inviat! Se poate inregistra o convorbire telefonica privata, in care eu sunt unul dintre interlocutori? Cu anuntarea prealabila a ... (vezi toată discuția)