avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Sedinta de constituire a Consiliului Local
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Sedinta de constituire a Consiliului Local

Salutari...o intrebare scurta...Se supune sedinta de constituire a Consiliului Local normelor de convocare normale sau are o procedura de convocare diferita ? Cin trebuie sa faca aceasta convocare si cum ? Multumiri
Ultima modificare: Duminică, 26 Iunie 2016
Mathushalem, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mathushalem , utilizator 18:27, 27 Iunie 2016
1. Constituirea consiliilor locale se face în termen de 20 de zile de la data desfăşurării alegerilor, după îndeplinirea prevederilor art. 38 alin. (1) şi (1^1) din Legea nr. 334/2006privind finanţarea partidelor politice şi a campaniilor electorale, cu modificările şi completările ulterioare. Convocarea consilierilor declaraţi aleşi pentru şedinţa de constituire se face de către prefect. La şedinţa de constituire pot participa prefectul sau reprezentantul său, precum şi primarul, chiar dacă procedura de validare a mandatului acestuia nu a fost finalizată.

2. Lucrările şedinţei de constituire sunt conduse de cel mai în vârstă consilier, asistat de 2 consilieri dintre cei mai tineri.

vedeti art.30 - 35 din Legea 215/2001
[ link extern ]
Stimate freeelis...multumesc pentru raspuns. Sa va prezint situatia punctual :
1) Sunt consilier ales al Consiliului Local al UAT;
2) Am indeplinit prevederile art. 38 alin. (1) şi (1^1) din Legea nr. 334/2006;
3) Am fost anuntat despre o prima sedinta de constituire a CL pentru data de 21.06.2016, ora 12, intamplator, de catre secretarul UAT, cand am cerut telefonic lamuriri pentru o alta problema;
4) In 21/06.2016, in jur de ora 20.00, avand o convorbire cu un alt ales local, am aflat ca sedinta s-a amanat. Motivarea nu o cunosc;
5) Din alte surse am aflat ca sedinata de constituire a CL a fost programata pentru sambata, 25.06.2016, ora neprecizata (11.00 sau 12.00);
6) Din motive personale nu am participat la aceasta sedinta. Mentionez inca odata ca NU AM FOST CONVOCAT de catre nimeni, nici in scris, nici telefonic;
7) Intrucat nu s-a intrunit cvorumul cerut de lege, si anume de 2/3 dintre consilierii alesi, sedinta s-a amanat. Din nou mentionez ca NU MI-A FOST ADUSA LA CUNOSTINTA nicio alta data la care aceasta sedinta ar putea avea loc.
8) In aceste conditii, va intreb :
a) CARE ESTE RASPUNDEREA MEA ?
b) Ce lege, ce articol, am incalcat (daca am facut-o) ?
c) Care era forma ceruta de lege pentru convocare (in scris, telefonic, prin viu grai) ?
d) Care este termenul minim (zile, ore, deindata) in care deizia convocarii de catre PREFECT (spuneti dvs) ar trebui adusa la cunostiinta celor interesati ?
f) Spune legea 215 ca prefectul sanctioneaza consilierii care LIPSESC NEMOTIVAT LA CELE TREI SEDINTE CONVOCATE. In varianta in care unul sau mai multi consilieri lipsesc la una sau la doua sedinte dar participa la cel putin una dintre cele trei sedinte convocate, si totusi cvorumul nu este indeplinit, neputandu-se organiza sedinta pentru ca lipseste mai mult de 1/3 dintre consilieri, CINE POARTA RASPUNDEREA ? Cine este sanctionat, de ce si care este sanctiunea ?

Cu stima...Ioan Adrian Cristea
Ultima modificare: Luni, 27 Iunie 2016
Mathushalem, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mandat consilier gheorghe50 gheorghe50 Am citit aspectele legate de legea 393-2004 art 9 . Intrebarea mea este : ce se intampla daca consiliul local nu aproba proiectul de hotarare princare se ... (vezi toată discuția)
Cvorum consiliu local TR2013 TR2013 Care este cvorumul necesar pentru desfăşurarea şedinţelor consiliului local, în cazul în care un consilier local decedează şi un grup de consilieri ... (vezi toată discuția)
Alegere viceprimar bil63 bil63 Buna dimineata la toata lumea. Doresc si eu o informatie: in alegerile locale din localitatea mea a iesit un primar dintr-un anume partid. La consilieri acest ... (vezi toată discuția)