avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract individual de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract individual de munca

Lucrez la o firma de 4 luni, in fiecare luna mi s-a facut contrac pe perioada determinata de 1 luna, as dori sa stiu daca este legal si daca nu ar trebui deja sa mi se faca pe perioada nedeterminata si ce este de facut in cazul acesta Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:51, 27 Iunie 2016
Nu exista obligativitatea de a va incheia c.i.m. pe durata nedeterminta.

Daca lucrati de 4 luni si aveti deja incheiate 4 c.i.m. pe durata determinata, aceasta situatie incalca prevederile Codului Muncii.

Art. 82. C.mun.
(1) Prin derogare de la regula prevazuta la art. 12 alin. (1), angajatorii au posibilitatea de a angaja, in cazurile si in conditiile prezentului cod, personal salariat cu contract individual de munca pe durata determinata.
(2) Contractul individual de munca pe durata determinata se poate incheia numai in forma scrisa, cu precizarea expresa a duratei pentru care se incheie.
(3) Contractul individual de munca pe durata determinata poate fi prelungit, in conditiile prevazute la art. 83, si dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor, pentru perioada realizarii unui proiect, program sau unei lucrari.
(4) Intre aceleasi parti se pot incheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de munca pe durata determinata.
(5) Contractele individuale de munca pe durata determinata incheiate in termen de 3 luni de la incetarea unui contract de munca pe durata determinata sunt considerate contracte succesive si nu pot avea o durata mai mare de 12 luni fieca
daca insa exista un singur cim si celelalte 3 sunt acte aditionale in care se specifica prelungirea contractului cu inca o luna este legal sau este exact aceiasi situatie?
Nu este aceeasi situatie , intrucat prelungirea unui c.i.m. incheiat pe durata determinata se poate face de nemurate ori inauntrul termenului maxim pentru care se poate incheia - 36 de luni - un astfel de c.i.m., dar numai in conditiile prevazute la art. 83 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract pe perioada determinata Naftalina Naftalina Buna ziua, Am un salariat care a fost angajat pe perioada determinata la 01.04.2011. La 31 martie 2012 s-a prelungit contracul tot pe durata determinata pana ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioada determinata Marian325 Marian325 Un contract de munca incheiat pe perioada determinata poate fi prelungit si printr-un act aditional. Aceasta prelungire se face in limita a 36 de luni. De cate ... (vezi toată discuția)