avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz mai mare decat in contract
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz mai mare decat in contract

Buna ziua

Se desfiinteaza postul unui salariat care are trecut in cim preaviz de 20 zile lucratoare. Salariatul a solicitat iar conducerea societatii a fost de acord cu acordarea unui preaviz mai mare (45 zile). Stiu ca CM "prevede minim 20 zile" dar este ok daca in cim scrie altceva?
Este legal?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:06, 28 Iunie 2016
In cim scrie ca in cazul concedierii, preavizul este de 20 zile lucratoare.

Multumesc
Atunci preavizul de 45 de zile cum a aparut ??
La cererea salariatului. Conducerea societatii este de acord.
In acest caz, incheiati si un act aditional de modificare a preavizului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile preaviz- desfiintarea postului popoviciu13 popoviciu13 cate zile stau in preaviz daca mi se desfiinteaza postul (functie de conducere) in asa fel incat sa beneficiez apoi de somaj? (vezi toată discuția)
Preavizul si concediul de odihna livio27 livio27 Buna seara. Am si eu nevoie de un mic ajutor. Am cautat si nu gasesc ceva concret cu privire la legatura dintre concediul de odihna si preaviz. De exemplu ... (vezi toată discuția)
Act aditional cim - codul muncii 2011 Mariralu Mariralu Buna ziua , Dupa cum stim toti, au intervenit unele shimbari in CIM, privind previzul ( demisie, concediere) , intrebarea mea este: trebuie sa fac act ... (vezi toată discuția)