avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Credit imobiliar pe PFA
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Credit imobiliar pe PFA

Buna ziua,
Puteti va rog sa imi spuneti daca se poate achizitiona prin credit imobiliar un apartament pe PFA in asa fel incat ulterior sa imi recuperez TVA-ul si sa imi reduc baza de impozitare (mentionez ca sunt platitor de TVA)? Creditul trebuie luat pe PFA sau este suficient contractul de vanzare-cumparare sa fie pe PFA?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 22:22, 19 August 2009
1. Da.
2. Este suficient contractul de vanzare-cumparare pe PFA. ;)
Multumesc frumos.
Sper ca si banca sa fie de acord cu acest lucru...
Daca veti prezenta sduficiente garantii bancii ca veti putea achita creditul imobiliar, nu vad ce ar putea sa o impiedice sa va acorde imprumutul. Totul este sa fiti un client solvabil in prezent si in viitor...;)
Deoarece nu s-a confruntat cu astfel de situatii pana acum, banca a considarat ca sunt mai aproape de profilul unui IMM si m-a incadrat la acea categorie cu implicatiile de rigoare si conditiile total neavantajoase ale unui credit acordat unei societati comerciale.
In cazul acesta, incercati obtinerea creditului si la alte banci! ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coproprietar fara a fi codebitor pentru credit ipotecar magda.maria26 magda.maria26 Prietenul meu si cu mine vrem sa ne cumparam o locuinta, insa doar el impreuna cu mama sa ca si codebitor vor fi implicati la credit, eu contribuind doar cu ... (vezi toată discuția)
Declaratie notariala tva 5% imobil nou mahoarca mahoarca Ziua buna. Vreau sa cumpar un apartament nou de la un vanzator care e inregistrat ca PFA si e platitor de TVA, si m-a pus sa dau o declaratie la notar cum ca ... (vezi toată discuția)
Cumpararea unei case marianasincu marianasincu Am gasit o casa p care vrem sa o achizitionam prin Prima Casa si procedura sugerata de vanzator mi se pare putin cam incurcata si imi trezeste banuieli. ... (vezi toată discuția)