avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire +prescriere facturi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire +prescriere facturi

in situatia in care o persoana fizica a mostenit o cota parte dintr-o casa ,mosteneste si datoriile?
vechiul proprietar a fost debransat de la furnizarea unei utilitati lasand o datorie de X lei.Factura s-a prescris sau mai bine zis dreptul societatii respective de a actiona in judecata pentru recuperarea prescriptiei s-a stins, dar acum daca noii proprietari- mostenitorii doresc bransarea la utilitatea respectiva societatea are dreptul de a refuza incheierea contractului pe motiv ca exista aceea datorie si pana nu se achita nu vor sa incheie contractul?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:05, 20 Septembrie 2009
in mod normal , atunci cand dobandim o mostenire, pe langa drepturile autorului mostenim si obligatiile acestuia. Sustineti ca datoria este prescrisa, insa pe ce anume va bazati> deoarece,desi termenul general de prescriptie pentru drepturile de creanta este de 3 ani, cursul prescrtiptiei este intrerupt de orice act facut de creditor in vederea recupererii creantei.Verificati daca intr-adevar s-a prescris, daca nu..este in regula, veti incheia contractul pentru utilitatea respectiva.
moni80 a scris:

in situatia in care o persoana fizica a mostenit o cota parte dintr-o casa ,mosteneste si datoriile?
vechiul proprietar a fost debransat de la furnizarea unei utilitati lasand o datorie de X lei.Factura s-a prescris sau mai bine zis dreptul societatii respective de a actiona in judecata pentru recuperarea prescriptiei s-a stins, dar acum daca noii proprietari- mostenitorii doresc bransarea la utilitatea respectiva societatea are dreptul de a refuza incheierea contractului pe motiv ca exista aceea datorie si pana nu se achita nu vor sa incheie contractul?

Da, datoriile trebuie achitate de mostenitorii acceptanti ai mostenirii.
Daca societatea nu vrea sa incheieun contract cu dvs in conditiile in care este prescrisa datoria defunctului, societatea dupa parerea mea nu ar putea fi obligata sa incheie un nou contract cu dvs., mostenitorii.
Incercati sa consultati un avocat verbal si care eventual sa se ocupe de anumite demersuri intrucat problema pare destul de incurcata, dar ca si orice problema ar trebui sa aiba o rezolvare.
Pot exista multe surprize de fiecare parte incat nu va recomand sa mergeti fara avocat pe un drum plin de necunoscut unde se pot ivi capcane juridice aproape la tot pasul.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stingere datorii ContSters22096 ContSters22096 poate cineva sa imi indice care este ordinea de stingere a datoriilor intre 2 societati? concret: A i-a virat societatii B o suma in avans. ulterior, pe ... (vezi toată discuția)
Datorii lasate mostenire copiilor???? alina2109nel alina2109nel Am intalnit pe forum raspunsuri contradictorii privind datoriile la banci.Intrebarea mea este : Se prescrie o datorie la banca (si in cat timp,avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, prin 2009 am luat un credit de 5000 de euro de la ... Cosmin061980 Cosmin061980 Buna ziua, Prin 2009 am luat un credit de 5000 de euro de la banca. am platit vreun an si apoi nu am mai putut face platile. Banca (cred ) a cerut ... (vezi toată discuția)