In primul rand imi cer scuze ca deschid acest topic pentru ca sunt sigur ca unele intrebari le gasesc deja pe forum. Dar, vreau sa fiu sigur ca fac ce trebuie si de asta va intreb pe dvs.
Problema mea este:
Lucrez intr-o firma de un an de zile si din pacate treaba nu mai merge asa cum mergea inainte asa ca firma vrea "sa scape" de mine ca sa zic asa. Am cazut la invoiala sa primesc mai multe salarii compensatorii si am sa fiu dat afara ca sa zic asa pe motiv de restrangerea activitatii, cel putin asa mi-au zis mie.
Dupa calculul facut de mine, ar trebui sa iau somaj in jur de 1200 ron (pentru ca am lucrat si inainte cam tot un an la alta firma). Prin cate am inteles, daca eu imi dau demisia sau sunt de acord cu incetarea activitatii cu acordul ambelor parti nu mai beneficiez de acest somaj. Dar, daca fac cum zice firma si sunt de acord cu restrangerea activitatii beneficiez de tot somajul? Cei de la somaj din orasul meu nu aveau timp sa ma ajute in aceasta problema si nu mai stiu la cine sa apelez. Deci, cum trebuie sa fac sa am acces la somajul de 1200?
Pai, dupa ce mi-a completat firma adeverinta cu toate platile facute la bugetul asigurarilor pentru somaj, m-am dus cu ea la un birou de la somaj si ei au calculat asa.....
Am pus intrebarea, intrucat din calculul facut de colega mea grace_r, ar reiesi ca edia veniturilor pe cele 12 luni este destul de mare ceea ce implica un salariu destul de mare pe care l-ati avut. :)
Daca imi trimiteti, eventual pe mesaj privat, datele dvs adica vechimea in munca si veniturile brute din ultimele 12 luni din adeverinta respectiva, pot sa va fac calculul, daca doriti :)
Daca ati avut vechime si salariu mare asa cum am spus mai spus, este posibil sa aveti indemnizatia de care spuneti.
Dar daca nu, ati primit poate o informatie eronata...
am si eu o nelamurire apropo de restrangerea activitatii unei firme... este vorba de TRIDENT TRANS TEX Sibiu. Si-a inchis punctul de lucru din Alba Iulia si cativa angajati au fost dati in somaj cativa fortati prin lichidare la zi. Eu am fost data in somaj dar as vrea sa imi recuperez si banii pe luna iulie, macar cei din acte pt ca la noi remuneratia era compusa din bonurile de masa, salariul de pe cartea de munca si ceea ce ei numeau "asigurare" care nu era trecuta in cartea de munca doar in evidentele lor. Asigurarea nu am luat-o nici pe iuni nici pe iulie, dar desi mi-am luat gandul de la ea as vrea macar sa receuperez celelalte venituri si eventual plata pe concediul de odihna (10 zile din 2008 si cel cuvenit pe 2009).
Am gasit pe net urmatoarea indrumare "Dar dincolo de ipoteza ANTITEPARI.ro, pentru creditori există o singură certitudine: trebuie să se înscrie la masa credală până la data de 10 septembrie 2009. Valabil şi pentru salariaţii care nu şi-au primit drepturile cuvenite." Avand in vedere problemele firmei, faptul ca si-a cerut singura insolventa, aceasta ramane singura solutie, sa ne inscriem la masa credala??
Somaj
mariana55_ro
am lucrat cu intreruperi la diferite firme 13 luni in ultimii doi ani .daca mi se dasface contractul de munca deoarece se desfiinteaza postul am dreptul la ... (vezi toată discuția)