avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pasii semnarii unui contract vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pasii semnarii unui contract vanzare cumparare

buna ziua
sunt mandatarul unui prieten ptr vanzarea unei locuinte.
cumparatorul va achita prin credit "prima casa"
as dorii sa stiu care sunt pasii exacti in semnarea contractului ?
mentionez ca banca a schimbat notarul fara a mi se cere acordul iar acesti pasi au fost explicati prietenului meu care m-a imputernicit pe mine si nu mie personal.
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 14:15, 27 Iunie 2016
Pasii in mod exact si in concret ii aflati de la banca si notar, nu trebuia banca sa va ceara acordul ptr. a schimba notarul.
Banca nu are dreptul sa conditioneze acordarea creditului de desfasurarea tranzactiei la un anumit notar.
In schimb poate conditiona intocmirea raportului de evaluare de evaluatori ANEVAR agreati de banca.
Notarul il aleg cumparatorul si vanzatorul de comun acord.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura bambi.2010 bambi.2010 buna seara. pt vanzarea unui imobil pe care il are in proprietate, pt care a stabilit cui il vinde si la ce valoare, bunica mea doreste sa faca imputernicire ... (vezi toată discuția)
Ramane cartea funciara blocata daca clientului nu i se aproba creditul ipotecar ? imeime imeime Vanzare locuinta Client cu credit ipotecar Precontract notarial cu avans Ce se intampla cu Caretea Funciara daca clietului nu i se aproba creditul de ... (vezi toată discuția)
Cumpărare apartament ipotecat ovicon ovicon Buna seara! Doresc sa cumpăr un apartament ipotecat la o bancă. Stiu ca trebuie sa existe acordul creditorului ipotecar pentru înstrăinare. Problema este ... (vezi toată discuția)