avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Obligatie de plata credit contractat de fostul sot ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Obligatie de plata credit contractat de fostul sot dupa divort

Buna seara...Am divortat de sotul meu.In data de 24 aprilie 2016,Instanta a hotarat desfacerea casatoriei,plus pensie de intretinere pt cel mic,incepand cu data la care am introdus divortul,adica din decembrie 2015.
Nu a fost inca redactata hotararea,desii am depus cerere de urgentare a redactarii,ca sa ii pot face fostului sot evacuarea din casa mea,mostenire de la parintii mei.
Nu am primit nici un leu pt pensie,nici cheltuieli de judecata.
Nu plateste vreo intretinere(cota parte la facturi) sau chirie ca sta in casa mea.
Acum.....ma ameninta ca face un imprumut la banca,pe numele lui,imprumut pe care nu il va restituii,iar eu voi fi buna de plata.
Asa este?
Nefiind inca redactata hotararea,eu inca sunt sotia lui,si deci sunt buna de plata??
Cum il pot obliga sa isi achite datoriile fata de mine,adica restituirea cheltuielilor de judecata,si pensia celui mic, din Decembrie 2015 pana azi??
Multumesc anticipat,tuturor, pt raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 22:37, 27 Iunie 2016
Nu trebuie sa va faceti probleme privind creditului ex sotului. Il va plati singur deoarece se in calcul data pronuntarii hotararii de divort si nu a redactarii. In plus, banca il urmareste pe debitor, codebitor, garant, nu pe cei cu care au fost casatoriti acestia.
In privinta recuperarii cheltuielilor de judecata si a platii pensiei alimentare treb sa apelati la un executor judecatoresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire steffi steffi buna ziua! Divort pronuntat la data de 25 Mai 2010. Desi pana la momentul actual nu s-a primit hotararea de divort, fosta sotie a facut cerere de poprire din ... (vezi toată discuția)
Redactare hotarare judecatoreasca ROBEEMILIA ROBEEMILIA Ce mai pot face pt urgentarea redactarii unei hot judec emisa in 07.04.2015 pt plata pensiei de intretinere? In dec2014 a fost inregistrata cererea , in ... (vezi toată discuția)
"etapele" platii pensiei de intretinere ana_frincu ana_frincu Buna ziua, Doresc sa stiu care sunt \"etapele de parcurs\" in vederea platii pensiei de intretinere? Astfel la finalizarea procesului de divort s- a ... (vezi toată discuția)