avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită PLATA ANTICIPATA DOSAR EXECUTOR
Discuție deschisă în Executare silită

PLATA ANTICIPATA DOSAR EXECUTOR

Buna ziua!

Exista obligativitatea platii anticipate a copiei dosarului executional trimis de catre executor instantei in cazul unei contestatii la executare?
De ce act normativ este reglementat?
Poate judecatorul sa anuleze cererea de contestatie la executare desi legal timbrata daca nu s-a achitat anticipat taxa de copiere?
Cel mai recent răspuns: Consuela Scarlat , Avocat 12:00, 28 Iunie 2016
conform art 717 cod proc civila, dupa primirea cererii, va solicita executorului sa trimita copii certificate ale dosarului de executare si ii va pune in vedere partii sa achite cheltuielile ocazionate de copiere.Asadar, nu trebuie achitata taxa inainte de a introduce contestatia la executare ci atunci cand instanta va va pune in vedere. Contestatorul nu are de unde sa stie care este cuantumul acestei taxe pana nu o indica executorul judecatoresc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata contravaloare dosar executional Laura Stamate Laura Stamate Am formulat o contestatie la executare silita. Executorul judecatoresc a formulat o adresa catre instanta prin care solicita plata contravalorii xerocopierii ... (vezi toată discuția)
Taxa executor pentru atasare dosare executare la dosarul de contestare lavgh lavgh Judecatorul a cerut atasarea dosarelor de executare la dosarul de contestare a executarii. Executorul raspunde ca trebuie sa platesc o taxa pentru aceasta ... (vezi toată discuția)
Executare imobiliara pt cheltuieli de judecata barbup barbup Sotul meu a pierdut un proces avut cu sora sa. Instanta i-a stabilit in sarcina sa achitarea cheltuielilor de judecata in valoare de 2500 lei. Executorul ... (vezi toată discuția)