avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sentinta definitiva si irevocabila
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sentinta definitiva si irevocabila

Sentinta definitiva si irevocabila ionel
17/08/2009 18:11
in urma sentintei definitive si irevocabile am obtinut o suprafata de 4.5 hectare dintr-o suprafata de 9.5 hectare.eu reprezint persoanele care detin suprafata de 4.5(sunt in numar de 3 persoane)restul de suprafata fiind al altor 2 persoane.problema a aparut acum cand ne-am hotarat sa facem cadastrul.raportul de expertita ce face parte integranta din sentinta a fost facut total gresit.de exp in raport avem urmatoarele dimensiuni;lungime total lot 840m;latime=112m.din planul parcelar scos astazi de la primarie avem urmatoarele dimensiuni;lumgime 526m;latime=167m.ca suprafata totala este corect ,adunate ies 9.5hectare dar ca dimensiuni........mentionez ca sentinta definitiva s-a dat in 2006si ca in 2007 una din cele cinci parti a facut la instanta o cerere inregistrata motivand art 281 cod procedura civila de indreptare a erorii materiale strecurata in sentinta din 2006.instanta a considerat ca inadmisibila si a respins cererea.cum trebuie sa procedez pt indreptarea acestei erori?tot astazi am trecut pe la inginerul expert si mi-a recunoscut ca a gresit raportul,motivand ca primaria i-a pus la dispozitie cu totul si cu totul alte documente.sa ma indrept impotriva lui?
sau se poate ajunge la o intelegere pe cale amiabila intre cele cinci parti?
important de stiut ca una din cele 5 parti locuieste in america si nu este interesata de acest lot de teren si de aici imposibilitatea de a se reuni cele cinci persoane cu drepturi asupra lotului.va rog sa ma ajutati cu un sfat,o sugestie...
va multumesc
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 08:24, 18 August 2009
am impresia ca iar veti ajunge in instantaB-)
As incerca o actiune in granituire, ca sa va cunoasteti conturul si limitele proprietatii.
avokitten a scris:

am impresia ca iar veti ajunge in instantaB-)

Eu am certitudinea ca asa se va intampla!:D
Daca cel care se afla in SUA nu este interesat de acest lot de teren de ce nu va imputerniceste printr-o procura notariala sa va ocupati de obtinerea lui si de valorificarea lui prin vanzare?B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotararea definitiva si irevocabila poate fi atacata dupa 3 ani... ionelstoica73 ionelstoica73 situatia ce urmeaza sa o explic in cele ce urmeaza a aparut in urma unei hotarari definitive si irevocabile din noiembrie 2006 este vb de o succesiune ... (vezi toată discuția)
Ce este de facut ? Viorel Stancut Viorel Stancut Am obtinut prin hotarare irevocabila un teren intravilan. Expertul judiciar a inscris eronat in raportul de expertiza dimensiunile terenului. Prin urmare, ... (vezi toată discuția)
Data ramanere definitiva a unei sentinte de divort cafea1 cafea1 Buna. imi puteti spune care este data ramanerii definitive a unei sentinte de divrt in conditiile in care actiunea s-a inregistrat pe rolul judecatoriei la ... (vezi toată discuția)