Buna ziua. va rog sa ma jutati cu mai multe detalii referitoaare la contractul de cesiune de drepturi de autor. Firma la care lucrez pentru a-si reduce costurile, mi-a propus o noua modalitate de "colaboare": sa am trecut in cartea de munca faptul ca lucrez 2 ore cu salariu minim pe economie pentru 2 ore lucrate, iar restul de bani sa mi-i dea printr-un contract de cesiune de drepturi de autor. Va rog sa-mi spuneti care sunt dezavantajele pentru mine. Multumesc
nu inteleg..cum adica sa n-am incotro? pur si simplu refuz sa semnez contract de munca pe 2 ore si contract de cesiune de drepturi de autor.. ce ar putea angajatorul sa faca? sa na concedieze? pe ce motiv?
In legatura cu acest subiect - imi poate spune cineva daca exista conditii speciale care trebuie indeplinite de firma (cesionara creatiei intelectuale) si/sau de PF (cedent) pentru a incheia un contract de cesiune de drepturi de autor?
Adica, eu, PF, doresc sa inchei un contract cu o firma, in baza caruia eu cedez creatia intelectuala firmei, iar firma imi plateste pt asta o suma (lunar).
Trebuie ca firma sa fie inregistrata undeva, sau sa aiba in obiectul de activitate o anume activitate (CAEN) inregistrata?
Exista conditii speciale pt asta sau oricine poate incheia cu orice firma un astfel de contract?