avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vechime totala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vechime totala

Buna ziua !
Se poate obtine ( de catre angajator ) o adeverinta cu stagiul de cotizare al unui angajat ? Altfel nu am cum sa stiu daca are o vechime minima de 15 ani - implineste 65 de ani in iulie, in firma fiind angajat din 2009 ... Decat sa l tot astept cu carnetul de munca ..... Trece luna iulie si eu nu i am incetat CIM cf legii ( daca are vechimea minima.. )
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:26, 28 Iunie 2016
Angajatorul nu poate elibera o adeverinta de stagiu de cotizare , ci numai Casa de Pensii.


Angajatorul elibereaza , in lipsa carnetului de munca, adeverinte de vechime.
Asa este - dar pe mine ma intereseaza daca are vechimea minima de 15 ani - ori in firma noastra are 7 ani - pt a i inceta contractul conform legii . Dar daca totusi nu incetez ctr., ce se intampla ?
Inainte de 2009 nu are cum sa dovedeasca daca a lucrat sau nu ?
I am explicat de ce as avea nevoie, dar nu prea ai cu cine sa te intelegi ....
Este o situatie complexa ... carnet de munca are ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa terminarea ccc iosifnagy iosifnagy Buna Seara! Sotia mea este in concediu de maternitate pana la sfarsitul lunii aprilie.De la fostul loc de munca i sa spus ca momentan nu mai au nevoie de ... (vezi toată discuția)
Despre acordarea somajului adam cristina adam cristina Buna Ziua M-am angajat in 14.08.2006 pana in 01.01.2008 cand am ramas in concediu pentru cresterea copilului timp de 3 ani ,iar firma la care am lucrat a ... (vezi toată discuția)
Raspuns itm Varul Varul Pornind de la refuzul platii indemnizatiei de concediu medical, angajatul face o cerere la ITM in care a solicita copie sau extras a cartii de munca si de ... (vezi toată discuția)