avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu

Buna ziua,
Am lucrat cu contract pe perioada nedeterminata intr-o firma cam 40 zile si postul a fost defiintat de agajator.
1)Am dreptul la concediu aferent zilelor lucrate?
2)am dreptul la un salariu compensator?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:11, 29 Iunie 2016
1. Aveti dreptul la CO proportional cu perioada efectiv lucrata. In situatia in care pe durata preavizului nu va luati zilele de CO , atunci la incetarea c.i.m. acestea vor fi compensate in bani de catre angajator , potrivit art.146 alin.3 C.mun.

Cate zile de CO erau prevazute in c.i.m. ?

2. Codul Muncii prevede la art.67 doar posibilitatea de a beneficia de compensatii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.

Prin urmare, beneficiati de salarii compensatorii numai daca asa ceva este prevazut in c.i.m., in c.c.m. aplicabil sau in reg.intern al angajatorului.
in CIM erau prevazute 21 zile de concediu.
Cum pot afla ce contact colectiv este aplicabil.Serviciul personal este externalizat .
Aveti sindicat sau reprezentanti ai salariatilor ?

Daca da, intrebatii pe acestia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma care intra in insolventa Victorina20 Victorina20 Buna ziua, in momentul de fata lucrez la o firma care intra in insolventa (nu stiu daca s-a depus dosarul sau nu pentru ca nu ni se spune) as dori sa stiu in ... (vezi toată discuția)
Concedierea art 65 aliniatul 1 desființarea locului de muncă AdevarulALways AdevarulALways Buna ziua, Am lucrat mai bine de 7 ani intr-o firma in Arad. Acum pe fundalul crizei CoVID19, angajatorul mi-a comunicat in scris ca ma concediaza pe baza ... (vezi toată discuția)
Restructurare post - salarii compensatorii florinbele florinbele Buna ziua, La ora actuala in caz de restructurare post individuala nu colectiva ce obligatii are angajatorul vis-a-vis de plata salariilor compensatorii ? ... (vezi toată discuția)