Buna,
Rog sa ma lamuriti in aceasta situatie:
- poate tatal minorului sa ii retina acestuia cartea de identitate pe te miri ce motive?
Acum ca a avut examenul de capacitate, tatal i-a dat copilului cartea de identitate asupra lui dar, am inteles ulterior, ca ei facusera o intelegere ca dupa examene minorul sa ii dea inapoi tatalui cartea lui de identitate.
Este normal asa ceva?
Precizez ca am o sentinta civila prin care domiciliul minorului e la mine, mama lui, iar, din ce observ, tatal cauta orice solutie sa imi puna bete in roate prin orice mijloace.
Cum ma poate afecta pe mine ca mama aceasta situatie in cazul in care am nevoie de cartea de identitate a minorului?
Pare ca aveti doar o ingrijorare nu si o situatie in care aveti nevoie de ajutor.
Eu nu imi amintesc cand parintii mei au avut nevoie de cartea mea de identitate.
Firesc imi pare ca actul de identitate sa stea la copil, nici la mama, nici la tata.
Probabil de-aia nici nu va raspunde nimeni, ca nu are ce.
Aveti o situatie in care aveti nevoie de CI-ul copilului?
Pe ce baza legala ?
costin27
De ce o mama are dreptul sa plece cu copilul de acasa cand din diverse motive o apuca dorul de duca.....iar un tata nu are acest drept......de ce nu ar putea ... (vezi toată discuția)
Sperante!!
Molly.28
Buna!
Sunt o mama necajita,pt ca am o fetita de 6 ani si este facuta in potriva mea decatre bunica ei(fosta soacra).
Problema a inceput dupa un an ce am ... (vezi toată discuția)