avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Revenire concediu creștere copil cu handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Revenire concediu creștere copil cu handicap

Buna ziua
In urma unei intervenții chirurgicale in străinătate a fetiței mele as vrea sa revin in concediul de creștere a copilului, pentru a mi ajuta fetiță sa se recupereze. Menționez ca fetiță este cu grad de handicap grav si am optat pentru concediu creștere copil pana la vârstă de 3 ani. In ce fel ma poate împiedica angajatorul sa nu pot reveni in concediul de creșterecopil? Mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:58, 29 Iunie 2016
gabarioana@yahoo.com a scris:
As vrea sa menționez ca am reluat activitatea când fetiță a împlinit un an si 5 luni.

1. Angajatorul nu va poate impiedica sa reintrati in CCC., este chiar obligat a va aprobe cererea.

2. Anexati la cerere copie dupa certificatul de handicap al copilului.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iunie 2016
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
gabarioana@yahoo.com a scris:
As vrea sa fiu mai explicita când am născut fetiță am fost in creștere copil la un an si 5 luni am revenit la serviciu dar acum fetiță are 2 ani si a suferit o intervenție chirurgicala majora si as vrea sa revin in concediu creștere copil. Multumesc

Daca aveti certificat de handicap pentru copil, valabil pana la varsta de 3 ani, angajatorul este obligat sa va aprobe reintrarea in CCC pana la varsta de 3 ani

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc Siminaghise Siminaghise Buna seara am reluat serviciul la un an la fetitei,dar am semnat pt 2 mama mea sa imbolnavit si nu mai poate sa stea cu fetita ,pot sa reieau concediul de ... (vezi toată discuția)
Reintoarcerea in concediu crestere copil (ccc) mamamia1 mamamia1 Buna ziua, Cand baitetelul meu a implinit 8 luni m-am reintors la servici. Beneficiez de stimulentul de insertie. Acum din nefericire, copilul meu s-a ... (vezi toată discuția)
Prelungire concediu crestere copil mamicu30 mamicu30 Buna ziua, Pe 30 martie 2013, am ascut o fetita, prematur,cu malformatie anala. La trei zile a suferit o interventie chirurgicala, dupa externare, acasa, am ... (vezi toată discuția)