avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Infierea copiilor romani de catre cetatenii romani cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Infierea copiilor romani de catre cetatenii romani cu domiciliul in strainatate

Buna ziua, as vrea si eu sa stiu care sunt legile noi cu privire la infierea copiilor din Romania de catre cetatenii romani cu domiciliul in strainatate.
Eu sunt romanca cu domiciliul in Germania si m-ar interesa daca am dreptul sa adopt un copil din Romania si daca da care sunt conditiile???
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: DanDaniel , utilizator 01:52, 18 August 2009
Am avut o intrebare similara cu a dvs. (vedeti discutia la www.avocatnet.ro/content/for... )

Pe scurt raspunsul este NU. Adoptiile internationale din Romania sunt oprite din 2001 (sau dupa alte opinii 2004). Nu se permite decat adoptia bunic-nepot. Cred ca pentru multi romani domiciliati legal in strainanate solutia relocarii in Romania pentru o perioada cat dureaza adoptia interna (adica cea accesibila numai celor domiciliati in Romania) nu e chiar la indemana. O cale mai putin "legala'' si ''morala'' este recunoasterea la Starea civila din Romania a unui copil "din flori" si apoi cu acordul mamei biologice copilul vine si locuieste cu ''tatal'' sau si apoi se face o adoptie in familie de catre sotia respectivului (vedeti o discutie pe tema asta la www.avocatnet.ro/content/for... ).
Ultima modificare: Marți, 18 August 2009
DanDaniel, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa adopt un copil cosmi24 cosmi24 buna ziua... va cer consultanta pentru un cuplu care vrea sa adopte un copil in Romania. Ei lucreaza in Italia cu forme legale si au in tara 2 apartamente... ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de ajutor laila37 laila37 Buna ziua, am mare nevoie de ajutorul dvs Am fost casatorita, sunt divortata din 1995, in urma casatoriei a rezutat un copil, acum in varsta de 15 ani. In ... (vezi toată discuția)
Salariul 8.5 euro/ora pe germania genni genni Buna ziua, Cine ma poate ajuta sa inteleg cum e cu cei 8.5 euro/zi pt. timpul condus pe teritoriul Germania? Suntem o firma de transport si nu stiu daca ne ... (vezi toată discuția)