Am facut amenajari la bloc incluzind un spatiu verde in fata blocului care are iarba si este udat cu aspersoare. Pentru aceasta am instalat un contoar separat. As dori sa aflu cum pot face ca sa platesc numai cota de apa aferenta udarii peluzei din banii obtinuti din inchirierea unui spatiu comun al blocului. Consumul de apa este de cca 300Ron/luna si locatarii solicita sa se achite din banii acumulati.
Multumesc pentru raspuns si sfat !
Legislati este permisiva si daca cititi cu atentie o sa vedeti ca puteti folosi fondurile provenite din activitati economice sau exploatarea proprietatii comune, se pot folosi pentru:
- imbunatatirea confortului, iar ceea ce faceti dumneavoastra cu acest spatiu verde duce la imbunatatirea confortului
- intretinerea proprietatii comune, iar acest spatiu verde trebuie intretinut prin udare.
Restrictiile din HG 1588/2007 sunt pentru a nu baga banii in buzunarul proprietarului si in acest sens este precizarea clara ca nu se constituie din ei fondul de rulment. Noi am platit din aceste fonduri, de exemplu, pe langa reparatii, si prelungirea atestatului pentru lifturi in baza facturilor emise de ISCIR.
Atat timp cat nu bagati banii in buzunar si rezolvati cu ei problemele curente ale asociatiei, e in regula. Noi folsim in multe asemenea cazuri, la fel, banii din chirii, din penalizari, din sponsorizari, din dobanzi bancare...