avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intretinere parinti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intretinere parinti

salut.

exista urm caz.
2 urmasi care vor sa dezbata mostenirea parinteasca.
in cazul in care unul dintre ei a contribuit la intretinerea parintilor de peste 25 ani - acesta are dreptul la o cota parte mai mare de 50% din mostenire? mentionez ca unul dintre parinti inca traieste.
ce preverdere legala exista pt ca aceasta situatie de contributie la ingrijirea parintilor sa fie legalizata si ca urmasul sa aiba, in consecinta, dreptul la mai mult de acel 50% prevazut in conditii normale?

ms anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 09:45, 4 Iulie 2016
Se numeste acceptare tacita a mostenirii, daca mostenirea nu s-a dezbatut la notar in termen legal si numai un urmas a ingrijit si imbunatatit bunurile succesorale. Se poate numai prin instanta, si da dreptul la toata mostenirea dupa parintele decedat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune PetrescuAnca PetrescuAnca salut. exista urm situatie. mostenitorului succesiunii paterne i-au decedat bunicul, tatal si apoi bunica. mai exista 2 urmasi ai bunicilor (unchii din ... (vezi toată discuția)
Drept civil - succesiuni jh0nny jh0nny Buna ziua. Parintii detin un apartament pe care sunt trecuti 4 persoane . Parintii mei si parintii mamei mele. Tatal mamei mele traieste dar mama , care nu ... (vezi toată discuția)
Drepturi mostenitori la proprietate anitzaa anitzaa Buna ziua, tatal meu locuieste de 30 de ani intr-o casa in care are mostenire 2/3 din casa. Cealalta treime este mostenita de 2 persoane care au plecat ... (vezi toată discuția)