avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... lnculpat fara vina
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

lnculpat fara vina

buna ziua
in urma cu 4 luni am avut o interventie medicala cu plata la un spital de stat;
in urma cu doua seri am fost luata cu mandat de aducere pentru dare de mita ;la dna
mi au spus ca sant acuzata ca am dat mita doctorului, ca au un mesaj pe facebook in care cineva spune ca am facut eu acest lucru;ca mai bine recunosc ca sa fie mai lejer ptr mine;;dar eu nu stiu nimic de acest lucru;stiau si ei de chitanta;au spus ca medicul e arestat dar ca momentan nu a dat nici o declaratie;m-au tinut acolo 10 ore pentru declaratie;din cand in cand ma chemau in birou si imi spuneau ca mai bine declar ca am dat bani daca vreau sa scap mai usor,ca medicul poate declara ca a primit de la mine;eu le-am spus ca nu am cum sa declar ceva ce n-am facut;cand am semnat decl.in subsolul pag in dreptul numelui meu scria inculpat;ce pot face ptr ca eu chiar nu am dat nimic doctorului ,l-am vazut de doua ori in viata mea-la consult si la interventie;nici macar la scosul firelor nu l-am vazut m-a consultat o asistenta si un medic presupun rezident
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:24, 5 Iulie 2016
Daca aveti calitatea de inculpat, aveti drepturi si obligatii conform C.p.p. care trebuie sa vi se aduca la cunostinta si sa vi se respecte. Unul din drepturile principale sunt dreptul de a nu da nicio declaraţie pe parcursul procesului penal si dreptul de a avea un avocat ales. Este regretabil sa aud ca se incearca obtinerea de probe prin amenintari si mijloace de constragere.
E posibil sa existe inregistrari ambientale cu dvs. (audio sau/si video) sau interceptari ale telefonului. Eu zic sa va ganditi totusi mai bine poate va amintiti ceva mai multe amanunte. Ganditi-va si la faptul ca medicul ala a fost urmarit o perioada de timp - si nu pe facebook, ci in urmai uni denunt, desigur.
Ultima modificare: Joi, 30 Iunie 2016
emil6702, utilizator
Puteti sa va prevalati si de dreptul dvs. la tacere,orcium este bine sa consultati si un avocat.
danpopescu2011 a scris:

Puteti sa va prevalati si de dreptul dvs. la tacere,orcium este bine sa consultati si un avocat.

Un avocat este absolut indispensabil in aceasta situatie.
Daca nu ati dat mita nu au cum sa aiba probe directe.
Asta e clar.

E adevarat ca aveti mai multa nevoie de avocat daca sunteti nevinovat decat daca sunteti vinovat in anumite situatii.
Dupa parerea mea este insa necesar sa aveti angajat avocat foarte dur deoarece sunt foarte duri procurorii si daca nu exista egalitate intre acuzare si aparare cine stie ce se mai intampla.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare declarație de la diicot.. (in calitate de inculpat) Robotboy Robotboy Buna ziua, sunt inculpat într-un dosar penal cu acuzațiile de complice la camatarie , banda organizată și șantaj (între timp mi-ai scos santajul) .. ! ... (vezi toată discuția)
Luare de mita ancuta-asoltanei ancuta-asoltanei Sa zicem ca X da mita unui prieten din copilarie,ajuns functionar public,pentru a-i urgenta eliberarea unui certificat de urbanism!Se organizeaza un ... (vezi toată discuția)
Am dreptul să cer o copie a datelor electronice (cd-uri) atașate la dosarul penal? dan996 dan996 Buna seara ! Am fost acum 2 zile , la cererea avocatului, am fost sa cer o copie a dosarului penal. In timp ce se copia am observat ca pe coperta dosarului ... (vezi toată discuția)