avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Schimbare declarație de la diicot.. (in calitate de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Schimbare declarație de la diicot.. (in calitate de inculpat)

Buna ziua, sunt inculpat într-un dosar penal cu acuzațiile de complice la camatarie , banda organizată și șantaj (între timp mi-ai scos santajul) .. !
In ziua cand m-au aduc la DIICOT , dupa perchezitia la domiciliu , nu mi s-au spus drepturile mele , doar mi-au pus foaia in fata in care scria ce acuze mi se aduc .. am citit o .. Dar din cauza emoțiilor nu a citit si ce scria pe spate , adică drepturile. Fie .. Pana la urma am mers pe recunoaștere. Eu deja cand am ajuns acasă am uitat tot ,din vina fricii. Azi ..am primit rechizitoriu . Mi-am văzut declarația..doar ca nu s-a scris cum am zis eu .. ci total gresit . Deși am mers pe recunoaștere.. Nu am zis ca as fi dat eu vreodata bani cuiva ..iar ei tocmai asta au scris acolo . Tin sa precizez ca eu sunt implicat ptr ca am ajutat la recuperarea banilor ptr un prieten. Si mi am recunoscut vinovăția . Dar nu ca as fi dat eu bani . Am avocat.. Dar as dori niste sfaturi . Dacă aș putea suplimenta declarația.. Sa specific erorile scrise de diicot . Plus ca doar mi-a dat declarația sa o semnez ..Nu sa o citesc . Mi-au citit o dânșii. Dar oricum am uitat tot ..Si nu îi auzeam ..din vina fricii . Va multumesc. Sper ca m-am facut inteles .
Ultima modificare: Miercuri, 2 Octombrie 2019
Robotboy, utilizator
Cel mai recent răspuns: Robotboy , utilizator 21:03, 10 Octombrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca aveti avocat stabiliti impreuna cu el strategia apararii, el stie cel mai bine actele dosarului si o sa va sfatuiasca in cunostinta de cauza.
Desi, daca ati ajuns in situatia asta, pare mai degraba ca nu aveti avocat...
În ziua perchezitiei si audierii nu am avut . La câteva zile l-am luat . Dansul mi-a zis ca atunci cand primesc rechizitoriu..putem sa vedem si sa facem ceva ..ptr ca asa cum am specificat , nu mai imi aduceam aminte multe chestii din ce am spus acolo .
Mai mult ma intereseaza daca se poate schimba ..sau nu stiu..ceva din declarație..si sa nu am urmări mai urate in urma schimbării .

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Daca aveti avocat stabiliti impreuna cu el strategia apararii, el stie cel mai bine actele dosarului si o sa va sfatuiasca in cunostinta de cauza.
Desi, daca ati ajuns in situatia asta, pare mai degraba ca nu aveti avocat...

Ultima modificare: Joi, 3 Octombrie 2019
Robotboy, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din punct de vedere legal, in cursul procesul penal, suspectul/inculpatul au dreptul de a nu da nicio declaraţie fara sa sufere nicio consecinţă defavorabilă, iar dacă vor da declaraţii acestea vor putea fi folosite ca mijloace de probă împotriva lor.
Asa cum v-am spus, discutati cu avocatul angajat aceste aspecte, nu va poate indruma nimeni aici pe forum daca este bine sau nu sa schimbati declaratia.

Instanta nu va lua in seama temerea dvs.
Daca nu ati avut avocat inseamna ca ati renuntat la dreptul la avocat.
Sunt mii de oameni in situatia dvs.
Si nu va ajuta cu nimic.
Incercati sa va lamuriti cu avocatul.daca l-ati platit ca multi nu prea sunt platiti si de aceea oamenii au avocat dar nu si in realitate...
Sunt foarte multe cazuri si de acest fel in ultimul an de zile...
Ultima modificare: Duminică, 6 Octombrie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Nu am avut avocat pentru ca nu mi s-a zis ca am dreptul la avocat decat in momentul perchezitiei ..atat ! Eu nu am am mai trecut prin asa ceva si nu mi-am stiut drepturile. Iar la Diicot nu am stiut ca pot cere avocat. Fie . Mi-am platit avocatul ..ba chiar frumos ..fara sa raman dator . Doar ca am impresia ca se foloseste de sperietura mea si nu stie cum sa faca sa scape mai repede de mine . Cand i-am zis ca vreau sa schimb anumite chestii , nu stia cum sa ma faca sa renunt si sa merg pe recunoastere . Ba chiar simt ca e ceva ..mana in mana cu procurorul respectiv . Mai ales ca eu mi-am recunoscut vina .

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Instanta nu va lua in seama temerea dvs.
Daca nu ati avut avocat inseamna ca ati renuntat la dreptul la avocat.
Sunt mii de oameni in situatia dvs.
Si nu va ajuta cu nimic.
Incercati sa va lamuriti cu avocatul.daca l-ati platit ca multi nu prea sunt platiti si de aceea oamenii au avocat dar nu si in realitate...
Sunt foarte multe cazuri si de acest fel in ultimul an de zile...

Alte discuții în legătură

Probe filaj fruitona fruitona Buna ziua as vrea sa ma rog sa ma lamuriti într-o chestiune.sunt acuzata într-un dosar la legea 86/2006 art 270 alin 3 cu aplicarea art 274 si art 367 ... (vezi toată discuția)
Proces penal pentru evaziune fiscala, spalare de bani, aderare la grup infractional.....etc adelina032 adelina032 am si eu cateva nelamuriri.......sunt implicata intr-un dosar pt evaziune fiscala ,spalare de bani,aderare la gr.infractional,fals in inscrisuri sub semnatura ... (vezi toată discuția)
Daca stie cineva! ana-maria31 ana-maria31 am si eu o intrebara in urma cu aproape 1 an de zile s-au facut arestari la mine in familie am fost implicata si eu este vorba de trafic de persoane arestarile ... (vezi toată discuția)