Anul trecut in luna septembrie sotul meu a insistat sa divortam pe cale amiabila nefiind copii la mijloc.Am fost de acord deoarece cu o luna inainte, in luna august a plecat in weekend la mare cu alta femeie.El a inaintat cererea de divort si totodata a plecat de acasa.De atunci eu platesc rata la banca pentru apartamentul cumparat prin prima casa in urma cu doi ani.Rata la banca este pe numele lui,iar eu virez banii in contul lui lunar.Pe contractul cu banca figuram amandoi dar rata la banca este pe numele lui el avand salariul mai mare.Acum m-a atentionat ca pana in luna septembrie sa-mi gasesc o chirie fiindca el vrea sa se intoarca in apartament .
Intrebare: Pot sa raman in apartament si sa platesc in continuare cota parte pentru o camera ?
Mentionez ca lucrez la o firma multinationala cu contract pe perioada determinata si cu un salariu care imi permite acest lucru.
Multumesc,
nu va poate obliga sa plecati din casa. Mai mult, daca nu vreti sa intre, nu intra, va trebui sa ceara in instanta reintegrarea in locuinta.
Daca nu va intelegeti pt partaj amiabil, cereti partajul in instanta.
Contract ziceti ca aveti pe perioada determinata, ati scris gresit ? daca e determinata , banca nu o sa fie de acord sa preluati ratele.
Multumesc ptr. raspuns,partajul amiabil banuiesc ca se face in fata unui notar sau avocat.Contracul de munca este determinat, asta este politica firmei de ani buni...ms.
Nu va poate da afara din imobil pt ca sunteti coproprietari.
Pentru preluarea creditului doar de catre dvs e nevoie si de acordul bancii si modificarea corespunzatoare a contractelor (probabil aducerea unui nou girant sau a unei garantii suplimentare).
Va trebui sa platiti fostului sot o sulta reprezentand 1/2 din ratele achitate pana la momentul parasirii imobilului, plus 1/2 din avans (daca au fost fonduri comune) sau si mai mult daca avansul a fost din fonduri proprii.
Divort/cale amiabila
iuli113
Buna ziua,
Am urmatoarea speta:
M-am casatorit anul trecut,anul acesta in luna mai mi-am cumparat impreuna cu sotia un apartament prin prima casa-valoare ... (vezi toată discuția)