avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna ziua - probleme obtinere certificat de nastere ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna ziua - probleme obtinere certificat de nastere romanesc

Fratele meu sa casatorit cu o fata din Ucraina anula acesta in luna mai,au impreuna un copilas de trei ani si altul urmeaza sa se nasca, in luna octombrie,am depus toate actele necesare pentru permisul de sedere in Romania a cumnatei mele la inspectoratul general pentru imigrari,in maxim o luna de zile o sa obtina permisul,dar problema care nu o putem descurca este urmatoarea:cand sa nascut primul copil cumnata mea nu avea hotararea judecatoreasaca a divortului cu fostul ei sot,in momentul cand sa nascut copilul fratele meu la recunoscut,in certificatul de nastere copilul poarta numele tatalui adica a fratelui meu si nicidecum a fostului sot,copilul este nascut in Italia certificatul este italian,dar nu putem sa il transcriem in certificat romanesc,nu stim cui si unde sa ne adresam pentru rezolvarea problemei,copilul are in prezent pasaport ucrainean.Ce am putea face in legatura cu aceasata problema si cum am putea rezolva .Cumnata are pasaport ucrainean,casatorita cu roman detin certificat de casatorie,copilul are pasaport ucrainean,certificatul de nastere a copilului este italian,si urmeaza sa primeasca permisul de sedere in Ro.Ce putem face de acum incolo,se poate face vreo actiune in instanta vizavi de copil
Cel mai recent răspuns: Madc , utilizator 06:01, 7 Septembrie 2017
Fostul sot al cumnatei era cetatean ucrainean,iar tatal copilului este roman,multumesc frumos pentru sfaturi,o sa faca toate demersurile necesare in Ucraina.Multumesc.
sa ne scrieti cum au decurs lucrurile, asa mai invatam si noi, unii de la altii.
ok,saptamna viitoare se duce cumnata in Ucraina si o sa inceapa demersurile acolo,apoi vom vedea,o sa scriu rezultatele;
ok. asteptam vesti bune.
Bună ziua.Și eu sunt în aceeași situație. Nu am omis sa spun autorităților italiene ca sunt căsătorită cu altcineva .La constatarea nașterii în maternitate te întreabă dacă ești căsătorită cu tatăl copilului.legea italiana "equipareaza" adică da aceleași drepturi copiilor legitimi și naturali iar numele la.naștere copilul îl primește de la cine îl recunoaște. Eu amm o problema mai grava pentru ca am 2 copii (,sunt casatorita cu altcineva xu care nu mai conviețuiesc de 15ani) din care unul a fost recunoscut de tatal biologic în italia iar autoritățile romane au eliberat certificat în absența tăgăduirii din partea soțului. La al doilea acum mi se cere aceasta tagada . Mi se pare absurd întrucât cei de la primărie nu pot schimba nimic ,ar trebui modificat și actul din maternitate ori ăsta se face după legile lor nu ale noastre.
Ultima modificare: Joi, 7 Septembrie 2017
Madc, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transcriere acte stare civila Justitiarul71 Justitiarul71 O d.na se casatoreste in Romania cu un cetatean italian, dupa care pleaca sa locuiasca la sot in Italia. Se cearta cu sotul si se muta la amant. Din relatia de ... (vezi toată discuția)
Transcrierea certificatului de nastere David ioana ramona David ioana ramona In luna ianuarie sa terminat divortul dintro mine si fostul sot, urmand ca pe 15.02.17 sa dau nastere unei fetite in italia,in aprilie am venit in Romania sa ... (vezi toată discuția)
Nastere in strainatate copil din afara casatoriei anomyss1987 anomyss1987 buna ziua. am o mare rugaminte sa ma ajutati. cumnata mea a nascut ieri in germania. ea este castorita in romania dar copilul nu este al sotului cu care nu ... (vezi toată discuția)