avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita credit imobiliar
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita credit imobiliar

Buna ziua! in cazul unui credit neplatit in care imobilul a fost scos la licitatie si adjudecat , iar lcitatia a avut loc pe data de 07/06/2016
Adjudecatorul licitatiei a depus restul sumei pentru a achita valoarea imobilului scos la licitatie pe 21/06/2016
Cererea de suspendare provizorie si ce a de suspendare au fost depuse la judecatorie pe 14/06/2016
Sedinta pentru suspendarea provizorie a avut loc pe 21/06/2016, iar suma pentru cautiune a fost de 17000ron, iar avocatei i s-a parut o suma mult prea mare si a cerut o recalculare-si in aceeasi zi.
Termenul pentru reexaminare este astazi, 30/06/2016 - iar urmatorul termen pentru suspendare provizorie este marti-5/07/2016.
Distributia de pret are loc luni-4/07/2016/
As vrea sa va intreb: in cazul in care se admite cererea de suspendare...acesta mai este in termen...si anume, se poate suspenda provizoriu executarea ?
Multumesc anticipat
Buna ziua,

Suspendarea va opera din momentul in care se pronunta instanta in favoarea suspendarii (exista posibilitatea sa respinga cererea de suspendare), deci nu are efecte si pentru trecut, bunul ramanand vandut in cadrul executarii silite.

Efectele suspendarii se produc de la data pronuntarii instantei in sensul suspendarii, executarea va fi suspendata doar temporar.

Nu mentionati nimic legat de vreo contestatie la executare, actiune ce ar putea avea ca finalitate anularea formelor de executare si intoarcerea executarii, contestatie introdusa doar daca exista motive in acest sens.

Asadar, simpla cerere de suspendare are efecte temporare, spre deosebire de o contestatie care daca este intemeiate conduce la nularea formelor de executare si intoarcerea executarii
da, a fost si contestatia depusa in in aceeasi zi cu suspendarea.
Motive cred eu sunt suficiente, motivand clauzele abuzive, pretul foarte mic la care a fost vanduta casa ,39000 euro, pretul pietei actual ar fi de 85000-90000 euro.
Plus ca este un dosar pe rol cu Banca creditoare la jud. sector 3
si termenul pentru contestatie este de abia pe 12/06/2016
Va multumesc pentru precizari. Suspendarea este, din ce spuneti dvs. in termen, cel putin pricipiu, insa trebuie studiate si actele aflate la dosarul instantei si la dosarul de executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire cautiune andrei8 andrei8 Am initiat contestatie la executare .Am facut o cerere de suspendare provizorie a executarii , la care am achitat cautiunea de 10%, care mi s-a respins din ... (vezi toată discuția)
Executare silita imobiliara; imobil vandut pe o suma foarte mica nicoletazmeu nicoletazmeu Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum pot sa anulez o licitatie care banuiesc, ca a fost trucata.Pe scurt va descriu situatia. Mi s-a scos la licitatie ... (vezi toată discuția)
Recuperare apartament mario2014 mario2014 Buna ziua! Va supun atentiei urmatoarea situatie In calitate de garant ipotecar pt. un credit la o banca, am fost executat silit in 2012. Am facut ... (vezi toată discuția)