avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de proprietate. Cum se rectifica un nume in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de proprietate. Cum se rectifica un nume in actul initial?

Intr-un act de proprietate a unei suprafete de pamant arabil a fost trecut gresit,numele mamei mele (de fapt initiala tatalui) Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez avand in vedere ca dansa este in varsta si nu se poate deplasa in alta localitate..Multumesc.
Cel mai recent răspuns: cdga_2007 , utilizator 20:11, 4 Iulie 2016
Indreptarea erorilor din titlurile de proprietate – daca acestea se datoreaza transcrierii eronate pe titlul de proprietate a unora din informatiile din procesul-verbal de punere in posesie sau din alte documente care au stat la baza punerii in posesie. in temeiul disp art. 59 indice 1 alin. 1 din Legea nr. 18/1991 republicata si completata si art. 235 alin. 1 si 2 din Ordinul ANCPI nr. 700/2014,in situatia care presupune ca procesele verbale de punere in posesie si celelalte documente care au stat la baza emiterii titlului sunt corect intocmite, fara greseli, iar eroarea este una simpla, materiala, de transcriere,se aplica

Art. 235 alin. 1 din Ordinul ANCPI nr. 700/2014 enumeră asemenea posibile erori: erori de scriere a numelui și prenumelui față de procesul-verbal și anexe; erori cu privire la numărul de tarla/parcelă/unitate amenajistică/unitate de producție; erori cu privire la vecinătăți; erori cu privire la suprafețele parcelelor, fără modificarea suprafeței total atribuite, erori de identificare cadastrală – fără afectarea amplasamentului și a suprafeței – toate față de cele corect înscrise în documentele primare de reconstituire a dreptului.

In cazul existentei unor erori de transcriere – in conditiile in care documentele primare sunt corecte -, se procedeaza de catre oficiile de cadastru teritoriale la corectarea lor, in sensul consemnarii corecte a datelor din documentele primare =fisa de punere in posesie si celelalte documente care au stat la baza punerii in posesie – pe baza unei simple cereri si a unui referat de indreptare eroare materiala.
Daca titularul dreptului de proprietate se afla in imposibilitate sa desfasoare demersurile,sa se deplaseze personal la ocpi,acesta poate sa adreseze oficial cererea la ocpi,sau pentru urgentarea procedurii,poate incheia procura notariala in favoarea unei rude/tert care sa il reprezinte la ocpi
Titlul de propirietatea asupra unei suprafete de pamant a fost emis in 2009 conform prevederilor Legii nr.18/1991
Datele au fost relatate gresit de catre unchiul meu astfel : cei trei mostenitori ai bunicii mele (mama lor)erau cei trei frati cei doi unchi si tatal meu ,sa zicem:Stefan,Constantin si Aneste),numai ca tatal meu este decedat din 1986 si a declarat-o pe mama mea (care poarta acelasi nume de familie) cu aceeasi initiala a tatalui lor - exemplu Petresu A Stefan fiu (unchiul meu) Petrescu A Aneste fiu (unchiul meu) si Petrescu A Elena nora (mama mea) ca proprietari mostenitori ,insa mama mea logic are initiala tatalui ei ,respectiv I (Ion nu A (Andrei).
Avand in vedere ca doar mama mai este in viata si dansa a sesizat acest"fals" si pentru ca doreste ca totul sa fie in regula, va rog sa imi comunicati cum sa procedam si mai ales ce implicatii juridice exista.
In prezent mostenitori pe acel sunt: mama mea care are 4 copii (mostenitorii legali ai lui Petrescu A Constantin) un mostenitor din partea lui P.Stefan si sotia lui P.Aneste (fara copii)
Multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Initiala tatalui gresita in titlu de proprietate cdga_2007 cdga_2007 Va rog sa imi spuneti ce acte imi sunt necesare si mai ales ce implica schimbarea initialei tatalui (in cea reala)in acest caz: Titlul de propirietatea ... (vezi toată discuția)
Actiune pentru modificarea (rectificarea) titlului de proprietate Ion Munteanu Ion Munteanu Buna ziua, De curand mama a deschis o actiune in instanta pentru modificarea (rectificarea) titlului de proprietate in care titular este bunicul (decedat) ... (vezi toată discuția)
Rectificare carte funciara-cum pot rezolva problema? emilpetre67 emilpetre67 Iata problema mea: Dupa moartea mamei in 2006 (tatal mort in 1992) am deschis actiune de partaj cu cei 2 frati, ramanand la final (in afara de altele) cu ... (vezi toată discuția)