avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Conflict pentru spatiu comun
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Conflict pentru spatiu comun

Buna seara,as vrea sa stiu si eu daca este legal sa folosesc o inregistrare ,facuta pe tel .mobil {doar discutie} pe scara blocului.Va aduc la cunostinta ca sunt intr-un conflict cu doua doamne,pe scurt ca sa puteti intelege......eu locuiesc la parter cu familia,datorita faptului ca nu am balcon sunt nevoit ca rufele sa le usuc pe calorifer pe timpul iernii,sau pe suporti speciali pe timpul verii,datorita acestui lucru,am casa plina de egrasie.Aceste doamne,locuiesc la etajul 1,una dintre ele are trei balcoane ,iar cealalta locuieste singura si are un balcon,la etajul unu este balconul unde de fapt este si ghena,pe care au anulato.....tot ele au pus stapinire si au facut spatiu de depozitare,am cerut in mod amiabil sa imi permita sa pot pune doar doua sirme ptr a putea pune si eu rufe,au refuzat..am ajuns la mediator si nu au vrut sa inteleaga ca este un spatiu comun,in cele din urma am hotarit sa merg in instanta de acea am facut acea inregistrare,plus ca eu platesc ca locatar spatii comune inclusiv ghena,pe care nu o folosesc si sunt nevoit sa merg la o alta ghena in spatele blocului,va rog sa ma ajutati cu un raspuns ptr a fi in termeni legali sau variante.VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: cristache71 , utilizator 19:59, 2 Iulie 2016
Aveti perfecta dreptate cu dreptul de a avea acces la partea comuna=ghena
Conform dispozitii in vigoare L nr 230/2007
Art. 11

(2) Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinatia proprietatii comune, fara a obtine mai intai acceptul din partea asociatiei de proprietari.

Puteti incerca solutionarea situatiei prin implicarea presedintelui de asociatie care detine autoritatea si competenta sa respecte si sa aplice unitar dispozitiile in vigoare,sa dispuna masuri astfel incat partea comuna sa fie accesibila tuturor proprietarilor,sau daca vecinele staruie in interesul de utilizare exclusiva sa se respecte dispozitia in vigoare sa se incheie contract de inchiriere
Multumesc ptr. raspuns,tocmai ca stiu ca am dreptate de acea vreau sa le actionez in instanta,cineva imi spunea sa sparg lacatul si sa le fac pe ele sa ma reclame,sa nu cheltuiesc eu bani,inainte de toate o sa consult agentul de proximitate sa-i explic situatia si ce intentionez

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Utilizare spatii comune asociatii proprietari elisoara_toma@yahoo.com elisoara_toma@yahoo.com Buna ziua Locuiesc intr-un bloc construit in anul 1963, prevazut cu spalatorie la parter si uscatorie la fiecare etaj, spatii cu destinatie comuna. Din pacate ... (vezi toată discuția)
Uscatoriile scarii anca74 anca74 Buna ziua.Locuiesc impreuna cu sotul meu intr-un apartament cu 2 camere la parterul unui bloc din bucuresti, fara balcon , pana sa nasc copilul, respectiv acum ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! locuiesc la bloc( etajul 2) anul trecut am montat ... Ralu866 Ralu866 Buna ziua! Locuiesc la bloc( etajul 2) anul trecut am montat clima , aparatul exterior eate montat in spatele blocului ( geamul de la bucatarie) condensul pica ... (vezi toată discuția)