avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract aditional pentru curs
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract aditional pentru curs

Buna ziua,

Am fost angajat pe perioada determinata de trei luni la o companie.
Am decis sa nu imi prelungesc contractul cu dansii.
Pe parcursul acestor trei luni (cu vreo 2 saptamani inainte de incheierea contractului) am facut un curs de doua zile la o firma de consultanta, fiind trimis de catre companie. Acum, dupa ce am comunicat ca nu voi mai continua in cadrul companiei (contractul s-a terminat, nu am demisionat) am fost anuntat ca va trebui sa semnez un act aditional cum ca voi achita costurile acestui curs la care am fost pe perioada cat am fost angajat.

Mentionez ca in contractul meu de munca pe perioada de 3 luni scrie ca daca contractul inceteaza inainte de 3 ani va trebui sa platesc contravaloarea scolarizarii.

Mi s-a spus ca pe baza acestei clauze va trebui sa semnez actul aditional si sa platesc banii.

Este legal asa ceva?
Daca sunt obligat, de ce mai trebuie sa semnez?
Este valida aceasta clauza din contract care spune "daca contractul inceteaza inainte de 3 ani", cand contractul in sine este pe o perioada de 3 luni?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:54, 4 Iulie 2016
Este o aberatie acea clauza ... avand in vedere durata c.i.m.

Trebuiau sa incheie actul aditional cu clauza de formare profesionala inainte de a va trimite la curs si nu dupa ce i-ati anunta ca nu mai doriti continuarea colaborarii cu ei.
Aceasta companie este una care santajeaza si intimideaza angajatii, ma tem ca voi fi fortat sa semnez acel act. Nu am incredere in sistemul juridic si nu vreau sa ajung acolo impotriva lor, pentru ca este vorba de o companie care are multi bani si eu sunt doar un om de rand care nu isi permite cheltuieli de judecata mari.
Cu astfel de prejudecati , nu aveti decat sa faceti ce va spun ei. :(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional cursuri calificare Razvan.s Razvan.s Buna ziua, Se da urmatoarea situatie: Sunt angajat pe perioada determinata de 3 luni, iar firma deja m-a trimis la un curs de calificare. In urma acestui ... (vezi toată discuția)
Act adițional la contractul de muncă privind plata perioadei de școlarizare în caz de demisie înainte de trei ani: mă pot obliga să le plătesc ceva dacă vreau să plec? Grama gabriela Grama gabriela Buna ziua!in urma cu 5 luni m-am angajat la o firma privata si am contract de munca pe perioada nedeterminata...la contractul de munca mi s-a atasat un act ... (vezi toată discuția)
Formare profesionala in cadrul contractului de munca pe perioada determinata dkmr dkmr Urmeaza, in principiu, sa semnez in curand un contract de munca pe perioada determinata. Pe parcursul acestei perioade exista 99% sigur cazul unor ... (vezi toată discuția)