avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere pentru minor angajat pe durata ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere pentru minor angajat pe durata vacantei

-platesc pensie alimentara, copilul minor se angajeaza cu contract de munca temporar in vacanta. cum trebuie platita pensia de intretinere in aceasta perioada?
-are drept de munca si in timpul anului scolar(are 16 ani impliniti)
Cel mai recent răspuns: proastasatului , utilizator 12:23, 1 Iulie 2016
- cum a stabilit instanta, asa platiti. Pt ca realizeaza venituri pe perioada vacantei, ati putea sa actionati in judecata , sa dovediti ca a avut venituri si sa ii cereti banii inapoi copilului pe perioada cat a muncit. Conteaza cat primeste salariu , cat ii dati dvs pensie raportat la starea sa de nevoie.
- are drept, da. Vreti sa mearga la munca si in timpul scolii ?
Trebuie sa respectati hotararea instantei. Daca doriti micsorarea pensiei (in raport de veniturile realizate) trebuie sa sesizati instanta cu o astfel de cerere. Sanse destul de mici pt nu e vorba de venituri constante si cel mai probabil nu inceteaza starea de nevoie.
Vi se pare normal ca un copil care munceste sa se intretina din banii lui, in loc sa-l laudati si sa-l lasati sa faca si el un ban de buzunar, dvs vreti sa-i taiati pensia? Vreti ca munca copilului sa va scuteasca pe dvs ca parinte de obligatia de intretinere? Ce pensie platiti?
Ultima modificare: Vineri, 1 Iulie 2016
proastasatului, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. conform legii, părinții unui student de 22 de ani, ... micici micici Bună ziua. Conform legii, părinții unui student de 22 de ani, trebuie să își susțină copilul financiar și în timpul vacantei? Întreb, deoarece ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ContSters343338 ContSters343338 Platesc pensie alimentara copilului meu incadrat intr-o forma de invatamant superioar si am aflat ca pe o perioada de un an si jumatate - mai exact din luna ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere minor ionz ionz Exista vreo lege, normativ, OG prin care se specifica suma minima a pensiei de intretinere in situatia in care nu am nici un venit - nu am nici ajutor de ... (vezi toată discuția)