avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... IESIRE LA PENSIE
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

IESIRE LA PENSIE

Buna ziua!!!!Ma numesc IATAN DORIN din GL nascusint la 4.10.1956;Am lucrat in SIDEX din noiermbrie 1077 pana in septembrie 2002 cand am iesit cu ORDONANTA din acel AN!!!!!Anul trecut in noiembrie am fost in COMBINAT si am luat DOSARUL cu actele pentru pensionare!!!!Cei din COMBINAT MI-AU SPUS CA POT IESI LA 59 DE ANI, pentru ca am grupa 1 astfel: din 1977 pana in 1980 mi-au dar gr.1 cu 100% si din 1980 pana in 2002 la plecare mi-au dat gr.1 cu 50% !!!!!Am depus DOSARUL dar mi-a fost respins la o luna!!!!!Mi-au acceptat numai perioada 1977-1980 cu gr.1 ,iar la ceilalti ani ramasi mi-au trecut ZERO!!!!!Mentionez ca am lucrat ca translator de engleza-italiana, numai pe SANTIER!!!!!!!!!Perioada de COTIZARE este de 31 de ani si 6 luni!!!!!Dupa SIDEX ,am mai lucrat la cateva firme,insumand cca 4 ani!!!!!!Daca nu sunt 35 de ani de cotizare, nu este vina mea, nu am stiut atunci ca firmele respective nu mi-au platit datoriile la STAT!!!!!!Din iunie 2015 si pana in iunie 2016 am fost in SOMAJ!!!!!Am terminat somajul pe 17 iunie a.c. Am facut CONTESTATIE in IANUARIE 2015,am primit raspuns pe 25 februarie2016,prin care am fost informat ca s-a primit CONTESTATIA mea care a fost trimisa la BUCURESTI la nu stiu ce COMISIE;;;si sa astept raspuns!!!!!Suntem in iulie si nu am primit NIMIC!!!!!De ce au trimis la BUCURESTI dosarul meu? La BUCURESTI cred ca sunt sute de mii de cazuri!!!!!De ce nu se rezolva la CASA DE PENSII DIN GALATI? NU sunt competenti? Eu am terminat SOMAJUL,raspuns nu am primit si cand incerc sa ma angajez mi se spune ca am CV FOARTE BUN....dar am 59 de ani.....si nu ma pot angaja!!!!!!Sunt intr-o situatie disperata!!!!!!VA ROG DIN SUFLET SA MA SFATUITI CEVA, sa-mi dati un sfat bun!!!!!Va multumesc din suflet,IATAN DORIN fin GALATI
Cel mai recent răspuns: yo4bzc , utilizator 08:23, 11 August 2016
1. - Cotestatia se face catre Comisia centrala de contestatii de pe langa CNPP.
- Contestatia se depune la Casa de Pensii Galati care o trimite la Comisia centrala de contestatii care dupa verificare o sa va trimita raspuns.

2. - Nu mai postati de atatea ori acelasi text ca s-a inteles de la inceput despre ce este vorba dar nu noi va putem rezolva problema.
- Asteptati raspunsul la contestatie si apoi postati-l aici si vedem daca este sau nu corect cum a procedat Casa de Pensii Galati.
Buna ziua si va multumesc!!!!!Un translator sta pe santier!!!!!asta am facut in anii lucrati la SIDEX!!!!!Multumesc si scuze de deranj!!!!!!!Cu stima,IATAN DORIN

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cuantum pensie mihaimares59 mihaimares59 Va salut. Domnilor am si eu o nelemurire. Sunt barbat nascut in 4-10 -1959. Am iesit la pensie limita de varsta la 55 ani.Iata ce adeverinte am depus eu: 3 ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipată feliciamartinescu feliciamartinescu Șoțul are 57 și 35 de ani lucrați cu ani de grupa 1.Din ce am înțeles de la casa de pensii calcularea unei pensii anticipate se face la vîrsta de 60 de ... (vezi toată discuția)
Grupa de munca a ii a kriskrs kriskrs Buna ziua, am si eu nevoie de cateva lamuri, o sa incerc sa fiu cat mai concis. Mama avea dreptul sa iasa la pensie la 57 de ani (hartie la mana de acum cativa ... (vezi toată discuția)