avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Taxa timbru succesiune in instanta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Taxa timbru succesiune in instanta

Buna seara,

Ma intereseaza cat ma costa taxa de timbru pentru succesiune in instanta?
In dezbatere ar fi un loc de veci disputat intre mine in calitate de fiica si sotia tatalui meu. Problema este ca sotia tatalui meu sufera de dementa si nu vrea sa vina la notar. Astfel am hotatar sa o chem in instanta pentru succesiune.
Multumesc.

Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 09:12, 4 Iulie 2016
In principiu locurile de veci sunt luate prin concesiune, nu prin cumparare, si nu intodeauna pot face obiectul unei succesiuni. Mai bine verificati intai cu un avocat daca se poate sau nu.
Daca se poate, taxa este de 5% din valoarea locului de veci.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc de veci sore sore Buna ziua, tatal meu detinea doua locuri de veci. mostenitori suntem eu si sora mea. aceasta nu este interesata de acest aspect dar eu vreau sa rezolv ... (vezi toată discuția)
Taxa de concesiune pt cimitir Josephine2016 Josephine2016 Buna ziua, v-aș ruga sa îmi explicati daca 1.trebuie sa plătesc vreun impozit pentru cele doua locuri de veci ale părinților mei, in afara de faptul ca ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune loc veci Michaela2014 Michaela2014 buna ziua, Eu si sora mea trebuie sa dezbatem succesiunea dupa tatal meu (decedat in Bucuresti, anul trecut). In cadrul bunurilor se afla si doua locuri de ... (vezi toată discuția)