avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire pensie
Discuție deschisă în Executare silită

poprire pensie

Buna ziua, sunt intr-un proces cu Anaf, proces care dureaza de 5 ani incoace, am ajuns cu recursul la Inalta curte avand ca termen septembrie 2016. Acum Anaf ma notifica ca mi-a pus poprire pe pensie. Avand in vedere ca am o pensie anticipata de 900 lei si ca nu mai am alt venit, plus ca mai am in intretinere si un copil ( 19) ani care nu lucreaza inca si are si probleme medicale, este legala retinerea unei cote din pensie? la ce suma se poate ridica retinerea? Oare sa ma adresez Casei judetene de pensii? Anaf spune ca Casa de pensii stabileste cota de retinere. Mentionez ca procesul nu este gata inca. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 11:46, 3 Iulie 2016
Puteti face contestatie la executare si in cadrul acestei proceduri, dvs. aratati ce venituri aveti, ce persoane in intretinerea dvs. sunt, totul dovedit cu documente. Cereti suspendarea executarii si,daca acest lucru nu e admis, esalonarea platilor.
E bine sa consultati un avocat de pe raza domiciliului dvs. sau sa cereti ajutor public judiciar de la Baroul de avocati din acel judet, sa fiti consiliata asupra intregului caz si sa primiti intregul ajutor profesional de care aveti nevoie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentarã – majoratã yoltan yoltan Bună ziua Am o problemă destul de serioasă. Fosta soţie m – a dat în judecată pentru majorare de pensie. S-a pronunţat sentinţa, şi trebuie ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere restanta Cristina Sanziana Cristina Sanziana buna ziua,am 2 fiice studente care in decembrie 2008 au cerut in instanta majorarea pensiei de intretinere de la tatal lor, pensionar. Incepand cu luna ... (vezi toată discuția)
Urgent,am nevoie de rasp unui avocat adina paula adina paula va rog ajutati-ma...am dat in judecata pe sotul meu pt pensia alimentara si incredintarea copiilor,astzi cand am mers la proces doamna judecatoare mi-a zis ca ... (vezi toată discuția)