avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Venitul unui SRL poate fi considerat venitul persoanei ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Venitul unui SRL poate fi considerat venitul persoanei care face cerere pt indemnizatie de somaj ?

Sunt asociat si administrator la o firma la care am fost si angajata.Contractul de m-ca s-a desfacut cu art.65/1.Problema mea este urmatoarea:
Am obtinut adeverinta de la Finante in care se precizeaza:firma respectiva conform balantei inregistreaza venituri totale de x si pierdere contabila y si eu nu figurez in evidentele lor cu venituri din activitati independente si venituri din chirii.
M-am dus cu acea adeverinta la AJOFP sa ma interesez daca am dreptul la somaj si spre surprinderea mea ei calculeaza cu suma de la venituri totale a firmei si fiind suma prea mare nu am dreptul la somaj.
Am cerut o alta adeverinta de la finante in care pe linga cele trecute in prima .sa se mentioneze ca eu personal nu figurez cu venituri din dividente obtinute de la acea firma,gandindu-ma ca nu inteleg ei notiunea de pierdere contabila.
Dar nici cu acea adeverinta n-am avut succes mi s-a soptit ca singura solutie ar fii sa-mi vand actiunile la firma.Eu stiu ca asociatul are dreptul la dividente si la salariu daca e si angajat .De ce se calculeaza cu venitul firmei si ni cu al meu personal?Eu consider ca e aberant si nu stiu daca cei din orasul meu interpreteaza asa legea sau este asa in toata tara.
Va rog sa ma ajutati!
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 23:34, 19 August 2009
lilit a scris:

Normele metodologice din 20 02 2002 MOF181/2002 Art 24 (1)Incetarea platii indemnizatiei de somaj in situatia prev la art 44 lit b se aplica persoanelor care detineau autorizatia de functionare sau certificatul de inmatriculare al unei societati comerciale anterior inregistrarii cererii pt acordarea indemnizatiei de someri.Eu am gasit 2 schimbari la normele de aplicare a legii ,H G 1859/2005 SIHG449/2009 in care Art 24 (1)nu a fost schimbat.Deci daca acest articol a ramas cei cu firme nu au dreptul la indemnizatie sau o mai fi si alte norme?

Stimate user, nu ati observat un lucru: aceasta speta se refera la incetarea platii indemnizatiei de somaj si nu la acordarea dreptului de indemnizatie somaj.
Ca sa raspund celui ce a deschis acest topic: depuneti dosarul asa cum e, atasati adeverinta dvs de venit de la finante si cereti inregistrarea lui la AJOFM si solicitati dispozitia de respingere a dreptului la indemnizatie. Contestati-o la instanta de contencios. Veti castiga.
Ultima modificare: Miercuri, 19 August 2009
pakos, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie somaj danielanedelcu danielanedelcu Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti intr-o problema: Daca angajatorul unde am functia de baza ma da in somaj, am dreptul la indemnizatie de somaj daca am ... (vezi toată discuția)
Conditii acordare somaj Medu Medu Buna dimineata! Am 11 luni lucrate cu carte de munca(8 luni la un angajator si 3 luni la cel pentru care lucrez in prezent).Beneficiez de somaj, daca firma la ... (vezi toată discuția)
Legea 76/2002 art 34 a001122 a001122 buna ziua, ma refer la art citat mai jos: Art. 34. - (1) Somerii prevazuti la art. 17 alin. (1) beneficiaza de indemnizatie de somaj daca indeplinesc ... (vezi toată discuția)