avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... executare silita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

executare silita

Bună ziua.
Soția mea deține un apartament în coproprietate cu fratele sora și tatăl ei. A devenit coproprietar în urma succesiunii după decesul mamei.
Fratele are mai multe datorii la bănci și alte instituții și este plecat din țară.
A primit un ordin de executare silită și îi este solicitat ca în termen de 5 zile să își exprime dreptul de fi de acord cu vânzarea întregului imobil.
Vă rog să ne comunicați ce înseamnă acest lucru și ce se întâmplă dacă nu răspunde acestei solicitări.
Executarea și vânzarea se va face pe întregul imobil sau doar pentru partea deținută de către frate din acest imobil. De-asemenea vă rog să ne comunicați care sunt pașii de urmat pentru a nu pierde proprietatea.
Vă mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 10:22, 4 Iulie 2016
Buna ziua,
teoretic trebuie vanduta doar partea care apartine fratelui.

Fratele nu-si poate da acordul pentru vanzarea intregului imobil. Este un abuz din partea acestei firme de recuperara.

Ar fi bine sa luati legatura cu un avocat pentru promovarea unei contestatii la executare.
Vanzarea se face pe intreg imobilul. Creditorul isi va pastra numai banii care ii reveneau fratelui, restul fiind dat celorlati coproprietari.
Daca ceilalti coproprietari nu sunt de acord, se va cere partajul de catre executor in instanta. De aceea va intreaba daca sunteti de acord sau nu.
O cale de evitare ar fi sa se dea acei bani aferenti cotei parti executorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, executare silita va rog daca imi puteti da un sfat juridic pentru urmatoarea ... lidiaddd lidiaddd Buna ziua, va rog daca imi puteti da un sfat juridic pentru urmatoarea speta: Imobil ,detinut de sora ,frate si tata decedat.Cei doi frati nu au facut inca ... (vezi toată discuția)
Executare silita rocorobert rocorobert Buna seara, as dori sa stiu cum se poate efectua o executare silita , in cazul in care imobilul se afla in coproprietate, este ipotecat de rang I in favoarea ... (vezi toată discuția)
Cota parte 5/8 executare silita. cum se poate vinde de catre adjudecatar? Florin-Marius Florin-Marius Buna ziua! Am si eu urmatoarea speta: S-a scos la licitatie (executare silita) cota parte de 5/8 dintr-un imobil. O persoana castiga la licitatie aceasta ... (vezi toată discuția)