avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Data intrare concediu crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Data intrare concediu crestere copil

Buna ziua,
Sotia mea a intrat in concediu de maternitate incepand cu 21.04 iar ultima zi de ar fi 24.08. A nascut in data de 10.06 iar ultima zi de lauzie ar fi 22.07. Banii primiti pe concediu de maternitate sunt mai putini decat ce va primi pentru cresterea copilului si de aici va intreb daca se poate ca sa primeasca ICC incepand cu 23.07 si nu cu 25.08 si daca da ce trebuie facut si cand trebuie depuse cel mai devreme/tarziu actele.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:06, 4 Iulie 2016
Sotia dvs nu este obligata decat sa efectueze cele 42 de zile de concediu postnatal , dupa care poate intra in CCC.

Prin urmare, daca sotia dvs a nascut in data de 10.06.2016 , prima zi cu care poate intra in CCC este data de 22.07.2016.

OUG 111/2010
art.15
(1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă reprezentând indemnizaţii şi stimulent de inserţie se stabilesc după cum urmează:
a) începând cu ziua următoare celei în care încetează, conform legii, concediul de maternitate, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată;
.....

Prin urmare, termenul maxim de depunere a actelor pentru indemnizatia CCC este de 60 de zile lucratoare de la data incetarii concediului de maternitate.
Ultima modificare: Luni, 4 Iulie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizație crestere copil lisa-monica lisa-monica Buna seara. Lucrez pe 4 ore dar sunt si studenta. Pot renunța la servici pt a primi indemnizatia crestere copil (ca urmare a faptului ca sunt studenta) de la ... (vezi toată discuția)
Depunere dosar icc Magda Ionas Magda Ionas Buna seara,imi puteti spune cand ar trebui sa depun dosarul pt indemnizatia de crestere copil daca am inceput conc prenatal pe 01.11.2016 si am nascut in ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate si ccc florentinos florentinos sotia mea are 8 luni de cand e angajata si nu poate intra in concediu maternal.eu in scimb lucrez de ceva ani la o firma si as vrea sa stiu cum pot intra eu in ... (vezi toată discuția)