avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata concediu odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata concediu odihna

Buna ziua!
De curand mi-am dat demisia, de comun acord s-a hotarat sa nu stau in preaviz. In ultimul an, pana la momentul demisiei nu am avut concediu de odihna , ar trebuia ca angajatorul sa-mi plateasca zilele de concediu pe care nu mi le-am luat?

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 09:46, 17 Decembrie 2009
POate solicita plata zilelor de concediu neefectuate din anul anterior si plata zilelor de CO din anul in curs, acestea calculate proportional cu timpul lucrat.
Multumesc pentru raspuns

As mai avea o intrebare.

Codul muncii prevede ca angajatorul este obligat sa acorde concediul , pana la sfarsitul anului urmator, tuturor salariatilor care nu au efectuat integral concediul de odihna la care aveau dreptul. Asa...
La ITM mi s-a spus insa, ca angajatorul este obligat sa acorde concediul in primele 90 de zile ale anului, insa nu mi s-a spus baza legala.

Stie cineva care este baza legala pentru aceasta situatie?
Nu exista baza legala.
Daca in Codul muncii se specifica ca acele zile se poat lua pana la sfarsitul anului urmator atunci aceasta este baza legala. Nu inventam reguli care nu au prevedere legala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna - se compenseaza in bani? ContSters22096 ContSters22096 daca nu am efectuat integral concediul de odihna in anii anteriori, la plecarea din firma ar trebui sa mi se plateasca zilele de concediu neefectuat? exista o ... (vezi toată discuția)
Plata concediului la sfarsit de an madyfree1987 madyfree1987 Am si eu o intrebare . In momentul in care lucrezi cu carte de munca , norma intreaga , perioada nedeterminata si nu iti iei concediul de odihna cuvenit de 22 ... (vezi toată discuția)
Concediu razvan1001 razvan1001 daca nu am lut concediu de odihna pe anul trecut patronul este obligat sa mi.l plateasca? (vezi toată discuția)