avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Coasigurat / persoana in intretinere
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Coasigurat / persoana in intretinere

O angajata are in intretinere sotul. Sotul isi plateste contributia la pensie. Angajata a nascut luna aceasta. va rog frumos sa-mi spuneti daca pe perioada concediului de crestere copil sotul mai este coasigurat si daca la intoarcerea sotiei la serviciu, sotul va mai putea fi in intretinerea sotiei. multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:17, 5 Iulie 2016
Perasoana care se afla in CCC este asigurata in sistemeul de sanatate si , prin urmare, sotul acesteia poate fi coasigurat.

In acest sens, sotia trebuie sa meraga sau sa ia legatura cu AJPIS pentru a vedea ce documente sunt necesare sa depuna.

Si dupa revenirea din CCC, sotul poate fi luat in intretinerea sotiei si , prin urmare, sa devina coasigurat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Co-asigurare irina1978 irina1978 Buna ziua! In prezent, sunt in concediu de crestere a copilului, inainte avand o perioada de 1 an lucrata cu contract de munca individual. Se poate ca sotul ... (vezi toată discuția)
Coasigurat În concediu pentru cresterea copilului Marta0000 Marta0000 Buna, Sunt in concediu pentru cresterea copilului de aproape un an. Pe perioada cat am fost angajat sotia mea a fost coasigurat neffind angajata. In prezent i ... (vezi toată discuția)
Calitatea de asigurat in sistemul de sanatate ela_03 ela_03 Buna ziua! Eu sunt angajata si ii am in intretinere pe parintii mei, ei neavand nici un venit. Din iunie o sa intru in concediu de maternitate, intrebarea mea ... (vezi toată discuția)